Hlavní navigace

Názor k článku Explorer je mrtev, ať žije Explorer! od Marek Antoš - Aniž bych se chtěl stavět na jednu či...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 10. 2002 12:32

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Aniž bych se chtěl stavět na jednu či na druhou stranu sporu - na to mám příliš málo informací - rád bych do této diskuse přispěl jedním postřehem. Přemysl Antony jako fyzická osoba-podnikatel a společnost Emporium On Line, s.r.o., nám zhruba dva roky dlužili úhradu několika faktur v celkové výši v řádu desítek tisíc korun včetně DPH. Vzhledem k délce prodlení už jsme to víceméně odepsali jako nedobytnou pohledávku, nicméně přesto jsme činili určité právní kroky k tomu, abychom ji vymohli zpět. Až do srpna tohoto roku však veškeré naše snahy narážely na vlnu mlčení na druhé straně, která s námi zkrátka odmítala byť jen komunikovat.

    Teprve v okamžiku, kdy se zřejmě začalo jednat o prodeji, se situace změnila. Ozval se nám právník, který dnes podle výpisu z OR sedí v představenstvu Explorer, a.s., a jeho prostřednictvím jsme s panem Antonym podepsali dohodu o uznání závazku a rovnou dostali úhradu asi 1/4 dlužné částky. Na zbylou část byl uzavřen splátkový kalendář.

    Je jasné, že se z přístupu k jednomu relativně maličkému dluhu nedá usuzovat na celkový postoj k dluhům, ani z něj vyvozovat, zda se v případě Exploreru jedná či nejedná o tunel. Přesto si myslím, že je důležité, aby tady zazněla i tahle informace - na mne osobně to díky této zkušenosti nedělá dojem, že by se chtěl Explorer ze starých dluhů vyvázat. Čímž samozřejmě neříkám nic o podnikatelské kultuře samotného pana Antonyho, na níž mám jako jeho několikaletý nedobrovolný věřitel svůj specifický názor. :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).