Hlavní navigace

Názory k článku Explorer je mrtev, ať žije Explorer!

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2002 7:58

    Honza (neregistrovaný)
    Byli jsme u Exploreru a s tak katastrofálními službami jsme se ještě nesetkali. Velmi častá nefunkčnost, help linky nikdo nezvedal a pokud ano, tak si vyslechl stížnost a nic se nedělo. Možná by bylo dobře, aby tenhle projekt už brzy skončil...
  • 2. 10. 2002 9:42

    Honza Žitník (neregistrovaný)
    Chci upozornit na velmi nízkou kvalitu služeb projektu Explorer. Jsme velmi spokojení zákazníci Globe Internet a velmi neradi vzpomínáme na činnost Exploreru, která nám způsobila na přelomu 2001/2002 velké problémy. Provozujeme serveru www.ceskehory.cz který mimo jiné nabízí ubytování v horách. Rezervace ubytování jsou závislé na posílání emailů s objednávkami. Tenkrát nešlo SMTP, SQL, každou chvíli padalo IIS. Vznikly nám škody, na základě kterých jsme reklamovali jejich služby. Od firmy nám přišel dobropis a jsem si jistý, že již tenkrát firma věděla, že nepojede dál. Dobropis nikdo nezaplatil, na firmu nebylo možné se dovolat, na emaily nikdo neodpovídal... Vůbe nechápu jak něco takového ještě může fungovat. Nejlevnější hosting u Globe bude lepší než nedražší Explorer.
  • 2. 10. 2002 11:03

    pARANOIk (neregistrovaný)
    Mam dotaz na autora: co to jsou akcie na drzitele ? Ja znam jenom 2 druhy akcii - bud na jmeno a nebo na majitele (dorucitele).
  • 2. 10. 2002 11:13

    Martin Horák EXPLORER a.s. (neregistrovaný)
    Jednali jsme o koupi ve stejnou dobu jako IGNUM. Byla jen otázka, kdo nabídne panu Antonymu více peněz v době, kdy byl sám skutečně zadlužený. Podle pana Antonyho společnost IGNUM nechtěla kupovat projekt jako takový, ale především kmen zákazníků. Záchrana projektu, natož vyrovnání dluhů pana Antonyho, byla pro ně vedlejší. My jsme podmínili koupi tím, že pan Antony použije prostředky získané od nás prioritně na úhradu svých dluhů. Co se týka narážek na věkovou hladinu. V roce 1995-96 jsem jako vedoucí IT ve Večerníku Praha dal tyto noviny jako první v ČR vůbec na internet. Což pisatel těchto vět nemůže vědět - zřejmě v té době jěšte nevěděl co je to html. Tři mladí lídé, ktěří o problematice vědí hodně, chtěli jen koupit (ze svých našetřených a napůjčovaných peněz) projekt, který byl relativně za výhodnou cenu (čehož si je IGNUM vědom, tak se náležitě čertí), ale byl a zatím z větší části také je ve stavu velice zanedbaném. Naším cílem je napsat celé uživatelské rozhraní nově, nakoupit nový HW (což už se děje). Momentálně dokonce uhrazujeme dobropisy zákazníkům, kteří jej dostali od EOLu, jen aby neodcházeli naštvaní. Obnovujeme linku 800110010 a řešíme problémy výpadků. Prohlašuji také, že pan Přemysl Antony s projektem EXPLORER ani s EXPLORER a.s., nemá nic společného. Převod jinak vůbec neproběhl v tichosti a za hodinu. Tato náročná operace stála mnoho času i peněz za vědomí, že můžeme přijít o mnoho zákazníků při neudržení systému v chodu. Všichni co nyní na EXPLORERU pracujeme, mu objetujeme veškerý čas a peníze, abychom ho opět postavili tam, kde před časem byl. Nyní s námi spolupracují odborníci na správu i schopní programátoři, kteří nám pomohou za krátký čas obstát v dnes již silném konkurenčním prostředí. Jinak s panem Žitníkem souhlasím, účtovaná cena neodpovídala službě, kterou dostal. Pro všechny naše zákazníky, kteří se cítí poškozeni kvalitou služeb připravujeme cenu z paušálu na další období o čemž se za čas dozvědí na našich stránkách. To je nyní asi vše. Dalo by se psát dál, ale raději bych touto cestou odpovídal na dotazy těm, které zajímá současná a budoucí strategie a stav EXPLORERU. K záležitostem, které se týkají pana Antonyho, by bylo dobré, aby se vyjádřil on sám.
  • 3. 10. 2002 10:35

    Martin Kalenda (neregistrovaný)
    vy opravdu verite tomu ze to nekdo koupil aby uhradil cizi dluhy a delal to pro uzivatele?
    Ja ne :) osobne se domnivam ze investici toho 1 mega CZK by se na obdobne vysledku dostali taky i bez explorera:)

  • 2. 10. 2002 15:09

    Petr Srsen (neregistrovaný)
    Pane Horaku, nezlobte se na mne, ale ta Vase pohadka se mi nejak nezda. Ze by se rozhodlo nekolik byvalych zamestnancu Deniku Bohemia (byl Vecernik Praha tenkrat uz soucastni deniku Bohemia nebo jeste ne?), rozbili prasatko, vzali +- 2 miliony a spolecne s pravnikem pana Antonyho zalozili akciovku? No nevim :-)

    Jinak v 96 roce jsem vedel, co je to HTML, dokonce jsem ovladal par zakladnich tagu :-)
  • 2. 10. 2002 16:15

    DH (neregistrovaný)
    Deniky Bohemia koupily Vecernik Praha koncem roku 1997, p. Horak nebyl nikdy zamestnancem Deniku Bohemia...
  • 2. 10. 2002 18:20

    Martin Horák (neregistrovaný)
    V tu dobu nebyl nebyl soucasti - a jen pro zajimavost plat (dobre placeneho :) profesionala v IT se muze i v ceskych zemi pohybovat okolo 200k mesicne. Je to sice drina a odpovednost - o to vic pak clovek kouka za co ty penize utrati. Zadruhe ve vecerce jsem byl pouze ja dalsi akcionar je admin z nejmenovaneho bankovniho ustavu, ktery mu take plati daleko pres 150k/mes. Zaclo vse tak, ze pravnik za mnou prisel s prosbou o pujcku panu Antonymu a vse ostatni uz se vezlo. Urcite se to nelibi ignumu, kteremu pisete tak hezke PR clanky, ale od oko by jste jinak vedel ze nas to melo stat cca -+ 2MKc ? Pravnika znam urcite dele nez pana Antonyho a jen on mohl byt pro nas zarukou, ze pan Antony dorzi svoji cast smlouvy v dobe, kdy uz mel velké potize. Jeste tesne pred koupi jsem uvazoval jestli radeji penize neutratim za cestu kolem sveta. Vybral jsem si zase praci, jak uz je mym zvykem. Pravda je take ta, ze se neprezentuji drahymi vozy a vypadam spise jako jeden ze svych zamestnacu :), ziju na vesnici, staram s manzelkou o 2-leteho synka, psa, ovci a kone.
  • 2. 10. 2002 20:51

    Petr Srsen (neregistrovaný)
    To je pekne, ze mate plat 200T mesicne, alespon bude mit koho Spidla zdanit. Nicmene, porad mi to vsechno pripada tak trochu neverohodne, jsem sice zaryty skeptik, ale i pohledem optimisty na te historce neco nehraje, uz jenom to, proc se lide s Vasimi prijmy (pokud nefabulujete) vrhaji do tak chaotickeho projektu jako je Explorer.

    Uvidime, jak se bude situace vyvijet, treba se brzy dozvime nove veci.
  • 2. 10. 2002 23:11

    Martin Schiefer (neregistrovaný)
    Vazeny pane Horaku, nevim proc se tu otirate o firmu Ignum (ac je to vas konkurent) ale Explorer se s nimi neda absolutne srovnavat. Kvalita sluzeb u Exploreru je prach bidna a mizerna, vytvoreni aliasu domeny cca 2-3 dny + 5-6 urgenci, zprovozneni asp (u varianty kde je defaultne soucasti) necely tyden a urgenci hodne pres 20, takrka pravidelna nefunkcnost formularu ap. totalni ehm "individuum" na radoby hotlince kde se clovek nic nedovi ani nevyresi a o email supportu nemluvim a to je u nej hostovana pouze 1 domena. Naproti tomu Ignum na mne pusobi jako velmi profesionalni firma a kdykoliv jsem potreboval s necim poradit ci se mi zdalo ze neco nefunguje tak jak si predstavuji, stacilo zavolat na HOTLINE a problem byl vzdy behem PAR MINUT vyresen! a jelikoz jsem nocni suva tak obycejne volam mezi 24-04. Kdyz jsme se kdysi rozhodovali o tom kde budeme hostovat nase stranky zvolili jsme pro jednu domenu Ignum a pro druhou Explorer s tim ze cas ukaze. A ukazal, u Exploreru zustala pouze ta prvni a vsechny ostatni, a to nejen nase, ale i znamych a zakazniku, jsou u Ignumu. Proc myslite ze to tak je?
  • 3. 10. 2002 1:42

    kOCMAN (neregistrovaný)
    Tým pracovníků? Pan Zvánovec přepravující se při každém výpadku vašeho serveru tramvají? Můžete jmenovat jiného zaměstnance? 6e o něm správa sociálního pojištění nic neví!Paní Hezová, která ani neví co je internet? K smíchu. A že pan Antony nic mená s Explorer a.s.? Nemá, jen má jeho akcie.
  • 3. 10. 2002 10:49

    Martin Horák (neregistrovaný)
    Abych udělal panu Kocmanovi radost, tak jsem dnes slozil 1,4M do banky, abych doplatil zakladní kapitál - což bude brzy znat na vypise. Az mi tiskarna cenin vytiskne akcie - může se na ně podívat, než je uložím do úschovy. Co se týká zaměstnanců - nic nejde ze dne na den. Máme: 1x programátor linux, 1x programátor windows, 1x správce windows a technická podpora (p. Zvánovec). Externisté: 1x bezpečností dohled, 1x správce linux, 1x programátor linux. Připravujeme: 1x telefonista (-ka) na info line, 1x obchodní zástupce. Sociálku bych do tohoto seznamu už vůbec nemíchal, jelikož naprostá většina pracuje na své živnostenské listy. Na současný stav to myslím stačí. Znovu opakuji, že panu Antonymu zde nepatří ani útržek akcie. Pan Kocman tvrdí věci, o kterých nic neví. Když je takový hrdnina přes klávesnici, tak může přijít sem k nám do kanceláře a pohovořit. Rádi se otevřeme každému, kdo má zájem o seriózní diskuzi a ne o pouhé obviňování a napadání bez znalosti současného stavu.
    Také bych rád vysvětlil všem zájemcům, že i v případě, když by akcie společnosti EXPLORER a.s. zněly na jméno, z výpisu z OR by nikdo nepoznal komu společnost patří. V tomto případe by výše uvedený názor mohl napadat jakékoliv podnikání v rámci akciové společnosti, což je nesmysl neboť jakékoliv rozumné podnikání běží pod akciovými společnostmi.
  • 3. 10. 2002 11:05

    a (neregistrovaný)
    Zde by mely zakrocit urady... prace na ZL neni sice protipravni, ale neni zrovna koser... Ja jen, ze kdyz uz se k tomu tak verejne priznavate:) Pokud dotycni nemaji jine zakazky a prokazatelne travi u vas osm hodin prace, pobiraji stravenky apod., muzete byt v prusvihu:)
  • 3. 10. 2002 11:14

    Zdenek (neregistrovaný)
    No je podotknu, ze stravenky se vyplaci zamestnancum, u zivnostniku by to nemelo zadny smysl, nebot by si nemohl ani danou cast (myslim ze 55%) dat do danove uznatelnych nakladu. Jinak s praci se ZL souhlasim, znam zde jiz v nasem regionu nekolik pripadu, kdy po tom urady tvrde sli a vymerili doplatky za zdravotni a socialni zpetne, coz danou firmu malem polozilo...
  • 3. 10. 2002 12:11

    Martin Horák (neregistrovaný)
    Právě proto, že již mají své - byť drobné zákazníky, pro které programují či spravují sem tam něco, tak pracují na ŽL. Pokud mají tři nebo více zákazníků, tak je to pro úřad zcela v pořádku. Kromě toho 8 hodin zde programátor rozhodně netráví - víte jak to je. 4 hodiny sedí tady a pak 10 hodin programuje doma. To je realita. Jestli v doma programuje pro nás nebo ne, či sedí na IRC - to je jedno, má na nějaký úkol, smlouvu a tím to hasne. Stravenky dáváme jen zaměstnancům :). Takže veřejně přiznávám že pro nás dělají živnostnící, kteří mají i jiné zakázky.
  • 3. 10. 2002 14:29

    PaJaSoft (neregistrovaný)
    S Vasim nazorem se nemohu ztotoznit a muzete mi verit, ze na podobny pristup malem dojely i financne velmi silne firmy s mezinarodnim renome. Ze dne na den, kdy do te doby bylo zamestnancu asi tak 3 kusy, melo vsech ostatnich X desitek testeru pracovni smlouvy, studenti nestudenti...

    Z hlavy Vam ted nepovim, ale tento zpusob vyplaceni mzdy je primo explicitne jmenovan a je trestny, pravda, co muze udelat jeden a chvili mu prochazi je okamzite legalni v nasem Kocourkove, ale verte, neni tomu tak a proto, pokud clovek vetsinu casu travi vykonem nejake prace pro nekoho, nemuze mu to jednoduse fakturovat, ale musi byt u nej zamestnan (tim nerikam, ze to musi byt HPP, mame i jine formy spoluprace). Problematika je slozitejsi, ale verte, ze FU si s tim poradi velmi rychle a jednoduse...

  • 4. 10. 2002 2:06

    kOCMAN (neregistrovaný)
    Jde o to, zda ta tiskarna ty akcie stihne vytisknout do zasahu policie :-). Vami citovani smluvni spolupracovnici neexistuji. Smula je, kdyz clovek prevezme zamestnance byvale firmy a ti se sveruji :-)..... lepsi je je vymenit, pak neunikaji informace na verejnost. Prijit do kancelare? Do bubenske ulice? Byl jsem tam za poslednich 8 tydnu trikrat, vzdy v pracovni dobe a nikdy tam nikdo nebyl. Nikdy mi take nikdo nezvedl pevnou telefonni linku, faxova byla pro jistotu nefunkcni. Jinak patrite k unikatu - pokud chcete zverejnovat a ukazovat akcie na jmeno. Druhym unikatem je, ze platite dluhy za cizi firmu. Nebo ze by az tak cizi nebyla? Cas ukaze a cas je neuprosny. Preneseni klientely z karchujici sluzby, tedy preneseni prijmu je v tomto pripade trestny cin. A konstrukci vypovezeni smlouvy by nezbastil ani vratny pana rady Vacatka. Setrte tedy slova, uvidime :-)
  • 4. 10. 2002 23:36

    Martin Horák EXPLORER a.s. (neregistrovaný)
    No to jsou dobří zaměstanci, když nevědí kde mají kancelář :))))). EXPLORER a.s. má kanceláře na Budějovické !!!!!! - to zaprvé. Nekteří zde horlivě napadající a pomlouvající jedinci se však nejsou schopni ani ochotni podívat se ani na stránky Exploreru ani na OR. Za druhé trestný čin v tomto případě jsou Vaše pomluvy. Polici ve své kanceláři tedy jen uvítám. Třeba si u nás rovnou objednají hosting. Na oplátku bych Vám za Vaše pomluvy objednal pěkný hosting u nich na nějakém nápravném serveru, kde by Vás učili slušnému chování, než Vás zase vypustí na internet ;-). Ústa plná policie má vždy ten, kdo má naděláno před vlastním prahem. My rozhodně nemáme co skrývat. Mohl by jste také říci něco o sobě než začnete rýpat do jiných? Jste pan dokonalý? Proboha proč nejste ve vládě? Nebo alespoň v parlamentu? Vždyť Vy bojujete za doržování zákona tak, že bych si myslel, že něco skrýváte Vy! Jste snad hacker? Své informace sniffujete z emailů exploreru? Od našeho zaměstnance to určitě nebude, když ani nevíte kde sídlíme a kolik nás je. Nebo Vám prostě došly argumenty, tak si berete do úst policii a nějakého vrátného. Je to má poslední reakce zde na Vaše pomluvy. Pokud budete mít zájem o něco konstruktivního - třeba nás navštívit a podiskutovat z očí do očí. Za kilometry kabelu a velkým monitorem je každý hrdina. Z nás si na hrdiny nikdo nehraje. My chceme jen pracovat, a to hodně, tak jsme nastoupili do rozjetého vlaku toho času bez strojvůdce, na slepé koleji, s prázdnou nádřží a pár cestujícími, kteří jěště trochu doufají, že se dostanou tam, kam mají namířeno. Slova tedy určitě šetřit budu, abych se mohl věnovat zákazníkům, kteří mě za to platí.
  • 5. 10. 2002 17:20

    kOCMAN (neregistrovaný)
    Vážený pane, nikdo netvrdí, že jste se dopustil trestného činu vy. Zopakuji chronologoi:
    - pan Antony vypověděl smlouvu panu Antonymu, oznámil to svým klientům a následně uzavřel smlouvu s Explorer a.s. To je v pořádku, ale:
    - pan Antony dluží státu na sociálním, zdravotním a DPH 1,4 mil. Kč, leasingovým formám za servery a utomobily 0,8 mil. Kč a bývalým klientům a dále majitelům prostor, od kterých měl pronajaty kanceláře dalších 2,1 mil. Kč - tedy celkem pan Antony dluží 4,3 mil. Kč při pravidelných příjmech, které měl se třemi zaměstnanci 450.000,- Kč. Pan Antony následně vyhlásil konkurz a tím si myslí, že se zbavil odpovědnosti, ALE:
    - pan Antony přenesl do Explorer a.s. klienty, tedy aktiva, tedy příjmy a dluhy poslal do konkurzu. Tedy pan Antony vědomě obešel věřitele - tedy jak stát, tak soukromníky a tím se dopustil trestného činu, TEDY:
    - do hry vstoupí policie a soud. A pokud v tomto státě platí zákon, tak soud jednak odsoudí pana Antonyho pro podvod, dále se zpětnou platností - může až 3 roky zpět - zruší smlouvu mezi Explorer a.s. a Antonym, TEDY:
    - Explorer a.s. přijde o stávající klienty a ti tím pádem během chcilky o poskytované služby, PROTOŽE:
    -soud nechá převést aktiva-tedy příjmy-zpět do původní zkrachovalé firmy, aby měl správce konkurzní podstaty z čeho hradit závazky věřitelů, TEDY:
    -Explorer a.s. přijde ze zákona o to nejdůležitější, co nyní vlastní, tedy o platicí klienty a tudíž zkrachuje.
    Nikdo zde netvrdil, že jste se dopustil trestného činu vy - i když je podivné, že byste o jeho spáchání nevěděl, ale budiž - ale trestného činu se dopustil pan Antony. Na policii a soudu je, aby vše prokázala a v případě, že prokáže vám, že jste věděl o nezákonnosti kroku pana Antonyho, nezávidím vám. Jinak je obecně známo, že pan Antony v době, kdy byl jediným jednatelem firmy pan Marrtin Michal nejen že jednal a podepisoval doklady a smlouvy, ale dokonce i přijímal peníze od klientů v hotovosti (za dohledu jeho maminky) a dokonce disponoval s účtem EOL a Exploreru, aniž by byl jednatelem, TEDY:
    -dopustil se dalšího trestného činu. Tato trestná činnost pana Antonyho byla zřejmě důvodem odchodu pana Martina Michala z pozice jednatele, protože si zřejmě jako právník uvědomoval nebezpečnost situace. Tedy pane, nikdo neobviňuje vás, ale vězte, že Explorer je mrtvev a Přemysl Antony na českém internetu má morální doživotí.
  • 5. 10. 2002 21:49

    přítel (neregistrovaný)
    Vážený pane

    Nevím do jaké míry máte informace o činnosti EOL s.r.o., nebo nevědomost jen předstíráte, ale dovoluji si Vás varovat. To, co jste společně s Antonym uskutečnili je skutečně čítankový trestný čin a sám pan Antony má takto provedených a uskutečněných trestných činů na krku celou řadu. Je jen otázkou času, kdy policie, kterou prý uvítáte zakročí. Stačí, když někomu dojde trpělivost. pokud do tohoto projektu investujete vlastní peníze, raději je odepiště. Přijdete o ně.
  • 6. 10. 2002 11:35

    Martin Horák EXPLORER a.s. (neregistrovaný)
    Zase mě "příteli" obviňujete z trestného činu. Škoda že zase je někdo velkohubý bez informací a reálných podkladů. Naše podmínka při převodu od pana Antonyho, bylo veškeré vyrovnání závazků týkajících se projektu Explorer. Na tom skutečně nevidím nic trestného. To že do dnešního dne padl na úhrady závazků téměř 1 mil. Kč je myslím velký výkon za tak krátkou dobu (necelých 14 dní od převodu). V první linii to byli, jsou a budou všichni bývalý zaměstnanci. Kromě toho jsem se nejvíce obával, že to budou právě sami zákazníci, kteří nás opustí sami a tak přijdeme o investované prostředky. Takže slova jako "tunel" nebo "trestný čin" v souvislosti s tímto převodem jsou více než nepřiměřená. To samozřejmě nikomu neupírám právo na názor, jen žádám všechny v diskuzi zúčastněné, aby si nejdříve ověřili své informace z nezávislých zdrojů, než je zveřejní. Pak jsou totiž takové diskuze o ničem. Je to jen o přebíjení argumenty, jako v základní škole. Na závěr jen znovu konstatuji, že jsem si vědom o míře risku tohoto převodu, na druhou stranu jsem přesvědčen, že všemi svými kroky stojím na správné straně zákona a myslím, že spousta těch, kteří měli s projektem EXPLORER co do činění, jej ocenilo, či v nejbližší době (hlavně po obeznámení s fakty) změní svůj názor.
  • 6. 10. 2002 12:32

    Marek Antoš (neregistrovaný)
    Aniž bych se chtěl stavět na jednu či na druhou stranu sporu - na to mám příliš málo informací - rád bych do této diskuse přispěl jedním postřehem. Přemysl Antony jako fyzická osoba-podnikatel a společnost Emporium On Line, s.r.o., nám zhruba dva roky dlužili úhradu několika faktur v celkové výši v řádu desítek tisíc korun včetně DPH. Vzhledem k délce prodlení už jsme to víceméně odepsali jako nedobytnou pohledávku, nicméně přesto jsme činili určité právní kroky k tomu, abychom ji vymohli zpět. Až do srpna tohoto roku však veškeré naše snahy narážely na vlnu mlčení na druhé straně, která s námi zkrátka odmítala byť jen komunikovat.

    Teprve v okamžiku, kdy se zřejmě začalo jednat o prodeji, se situace změnila. Ozval se nám právník, který dnes podle výpisu z OR sedí v představenstvu Explorer, a.s., a jeho prostřednictvím jsme s panem Antonym podepsali dohodu o uznání závazku a rovnou dostali úhradu asi 1/4 dlužné částky. Na zbylou část byl uzavřen splátkový kalendář.

    Je jasné, že se z přístupu k jednomu relativně maličkému dluhu nedá usuzovat na celkový postoj k dluhům, ani z něj vyvozovat, zda se v případě Exploreru jedná či nejedná o tunel. Přesto si myslím, že je důležité, aby tady zazněla i tahle informace - na mne osobně to díky této zkušenosti nedělá dojem, že by se chtěl Explorer ze starých dluhů vyvázat. Čímž samozřejmě neříkám nic o podnikatelské kultuře samotného pana Antonyho, na níž mám jako jeho několikaletý nedobrovolný věřitel svůj specifický názor. :-)
  • 6. 10. 2002 14:00

    Jarek Jesenský (neregistrovaný)
    Pokud by se tento postup týkal opravdu VŠECH věřitelů p.Antonyho a jeho firem, a dodržovaly by se splátkové kalendáře, pak by to asi bylo v pořádku.
    Otázkou však je, zda někdo jen neuvažoval chytře a aby nebyl vláčen na Lupě jako její dlužník, začal jí pomalinku hradit své závazky ...
  • 6. 10. 2002 15:20

    x (neregistrovaný)
    Jisteze zaplatili, jinak by na Lupe nemohli mit to tiskove prohlaseni:) Jinak nezaplatili prakticky nic.
  • 6. 10. 2002 17:25

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Co je moc, to je prilis... Uvedene doklady jsem vam nekolikrat zasilal, vite to moc dobre. Cituji tedy z vasi korespondece:

    MM:
    Pokud mi sdelite, ze je Vam firma
    povinovana uhradou za neco konkretniho a svuj narok dolozite, vyresim to

    MK: na tuto vyzvu jsem vam NEKOLIKRAT zaslal seznam spolecnosti EOL vystavenych dobropisu. Reakce z Vasi strany nebyla naprosto zadna. NENI tedy PRAVDA, ze jste mne Vy sam ze sve vlastni iniciativy vyzval k opetovnemu predani dokladu. Komunikovat jste opet zacal az ve chvili, kdy jsem Vam jen pro informaci poslal v kopii navrh na vydani platebniho rozkazu. V te dobe jsem jiz opravdu nevidel sebemensi duvod zasilat opet to, co bylo nekolikrat zaslano a vysvetleno. Ono stare prislovi rika, ze sliby se slibuji a blazni se raduji. Klidne muzete korespondenci zverejnit, ale prosim o to, aby byla zverejnena vsechna a ne to, co vy zminujete - tedy jeji zaver. Nemuzete poprit, ze jsem spolu jednali nekolikrat a ze jste slibil, viz vyse, vyreseni zalezitosti. Jiste, neni vasi chybou, ze zodpovedni pracovnici neresi danou situaci. ALe je chybou v takovem pripade za ne cokoli slibovat. A aby nedoslo k omylu:

    1. duben - EOL vystavuje dobropisy
    2. kveten, datum splatnosti, neuhrazeny
    3. slecna uvedena na fakturach se vymlouva a vymlouva, ze uz neni ucetni, ze vse preda, kontakt na PA mi neda
    4.jediny funkcni kontakt predstavujte vy a ustne i pisemne slibujete reseni, domlouvame se na terminu zacatek cervna. Podklady jsou zaslany nekolikrat, jejich prijeti nakonec potvrzujete.
    5. cerven, nic se nedeje, na zadost o stavu veci nereagujete
    6. v cervenci podan soudni navrh, vam zaslan v kopii a teprve pote opet reagujete ve smyslu, ze chcete poslat podklady. Ja uz v ten moment reaguji, ze by to bylo noseni drivi do lesa.

    At si tedy kazdy udela obrazek sam - pokud chcete, klidne korespondenci zverejnit muzete. Ale jedine pod podminkou, ze bude zverejnena opravdu kompletni. Osobne vite, ze jsem Vam za velmi vstricny - tak to z pocatku vypadalo - pristup podekoval. To jsem ale netusil, ze vysledkem bude jen dalsi mlceni. Ono to totiz opravdu bylo jak v pohadce o slepicce a kohoutkovi - jak jinak bych si mel vylozit mail ze zacatku cervence po te, co jste jiz nekolikra tvami pozadovane podklady dostal a presto znovu pisete:

    kdybyste mi zaslal:
    -castku o kterou se jedna
    -za jake sluzby Vam ma byt uhrazena
    -smlouvu ci fakturu ktera uhradu tedo castky specifikuje a jeji cislo a
    datum
    -predavaci protokol na zbozi ci sluzby jejichz uhradu narokujete
    Vse staci jednoduse vypsat v tele emailu

    MK: Presne tak se drive jiz nekolikrat stalo. Takze kdo nedokaze dostat svym slibum? Ja? At uz byl duvod Vaseho pristupu - nepristupu jakykoli, z meho pohledu, jako koncoveho zakaznika, kteremu EOL dluzi penize, se nic nezmenilo.
  • 7. 10. 2002 0:30

    Michal Malý (neregistrovaný)
    Vážený pane, toto je poslední žádost o to, abyste se oprostil paranoidních projevů vůči mě a zanechal bezdůvodného napadání mé osoby. Opakuji, že jsem vše, co jste mi zaslal předal panu Antonymu a na stavu věci nenesu žádnou odpovědnost. Pokud budete ve svém jednání vůči mé osobě pokračovat, vyvodím z toho velmi nekompromisní důsledky.
  • 7. 10. 2002 1:04

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Vazeny pane, klidne z toho dusledky vyvodte, klidne mne i zalujte. Ja jsem jen uvedl presny sled veci, tak jak nasledovaly... Citace je primo z vaseho mailu, respektive ze dvou. Nevim, co na tom chcete poprit - chcete snad rict, ze zde ctenarum Lupy lzu? Chcete snad rict, ze uvedene citace jste nikdy neposlal? chcete snad rict, ze jste se mi neozval az pote, co jste dostal kopii navrhu k soudu? Pokud ano, tak to dolozte! Aby nedoslo k omylu - znovu to rekapituluji - byl jste jediny kontakt na EOL, slibil jste mi vyreseni, nikoli jen predani materialu dal, nestalo se tak. A mel byste si asi zopakovat vyznam zakladnich pojmu - zkuste se treba kouknout, co slovo paranoidni znamena... No, ale pokud mne budete presvedcovat, ze tomu rozumite stejne jako pravu, kdy jste mi tvrdil, ze termin platebni rozkaz nase zakony neznaji ....:-)))

    P.S. Aby bylo jasno, ja vas nevinim z toho, ze PA nehradi faktury a dobropisy. Ja jen rikam, ze jste neco slibil, co jste nedodrzel... A pokud jste to dodrzet nemohl, nemel jste to slibovat. Ale to je pro EOL typicke...
  • 7. 10. 2002 1:43

    Michal Malý (neregistrovaný)
    Vážený pane, opakuji a opravdu naposledy. Slíbil jsem, že věc vyřídím v tom slova smyslu, že podklady předám panu Antonymu, což jsem učinil, tedy jsem splnil co jsem slíbil a nic jiného jsem vám také neslibovat. Myslím, že byste udělal lépe, kdybyste na místo psaní příspěvků tady řešil své záležitosti a netahal do toho jiné lidi, kteří za váš stav nemohou (myslím tím vaše pohledávky). Opravdu laskavě toho napadání nechte, to, že nemůžete sehnat pana Antonyho vám nedává právo napadat druhé. Tím opravdu definitivně končím tuto nesmyslnou debatu.
  • 7. 10. 2002 7:01

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Ja uz k tomu nemam co dodat - to, co tvrdite, je vas pohled na vec. Ja tvrdim, a na rozdil od vas jsem to dolozil, ze jste prislibil vyreseni. Take jsem prece rekl, ze nerikam, ze vy za PA muzete... A pokud berete, ze rikam, ze ani vy jste nedostal tomu, co jste z meho pohledu slibil, jako napadani, tak pak vas asi opravdu napadam... Konecne, myslim, ze ctenari jsou intelignentni a udelaji si nazor sami. A opet stare ceske prislovi rika - potrefena husa nejvic kejha:) Mejte se fajn - sve nesporne kvality jiste uplatnite jako soukromnik, ve sve vlastnis polecnosti nebo v jine spolecnosti. Explorer urcite byla jen smula.
  • 6. 10. 2002 15:10

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    V první linii to byli, jsou a budou všichni bývalý zaměstnanci.

    - aha, takze rozumim tomu dobre, slibene dobropisy, o kterych uz jste jednou mluvil, zatim neuhrazujete? Nebo ano? Odpovezte, prosim, verejne, kolik jste jiz venovali na uhradu dobropisu, ktere EOL vystavila a vzhledme k vedome, jiz tehdy zname, neochote je uhradit se dopustila trestne cinnosti.
  • 11. 10. 2002 17:52

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Ja bych si dovolil jen malou informaci. Je jiz delsi dobu po zverejneni tohoto clanku i prispevku, na ktery reaguji. Osobne mi zadne dobropisy doposud uhrazeny nebyly, stejne jako nikomu dalsimu, koho jsem se ptal. Rekl bych a mohu se z techto informaci opravnene domnivat, ze slova pana Horaka jsou v tomto pohledu nepravdiva - netroufnu si rici lziva, to vi jen on sam. Pokud je EOL v konkurzu, tak mame vsichni relativne malo casu na uplatneni dalsich nasich pohledavek - nezapomínejte na to. Jinak - uz jsem se ptal drive, ale p. Horak mi take neodpovedel - kolik (procent, castka nebo neco rozumneho) bylo uhrazeno z existujicich dobropisu Tedy jiz uhrazeno. Dost mozna, ze p. Horak myslel jen dobropisy uhrazene spolecnosti InternetInfo (omlouvam se za pripadny nepresny nazev - velkkosti pisma apod.) MK
  • 2. 10. 2002 11:52

    Kuba (neregistrovaný)
    [...] Zajímavé je, že na každou schůzku přišel pan Antony o půl až dvě hodiny pozdě, navíc v doprovodu své matky

    To bude nejakej vostrej typek... :))))

  • 2. 10. 2002 13:03

    zklamaný zákazník (neregistrovaný)
    Zajímavé je, že na každou schůzku přišel pan Antony o půl až dvě hodiny pozdě, navíc v doprovodu své matky

    To u něj bylo běžné. A není divu, že měl dluhy, když většinu peněz šla na repre (auta, atd.) a neplatil nikomu, případně velmi pozdě.

    Mimochodem také doménový spekulant.

  • 2. 10. 2002 13:08

    Marek Kocan (neregistrovaný)
    Ano, mohu potvrdit, EOL mi dluzi pres 4 tisice korun, v soucasne dobe je podana zaloba, otazka je, ze mozna bud eprevedena na novou spolecnost, protoze se jedna o zavazky vznikle v ramci projektu Explorer (zalezi na presnych smlouvach, nechci nyni spekulovat). faktem zustava, ze Explorer pouzil i nyni moji adresu, pod kterou jsme nikdy nebyl u nich zaregistrovan k rozeslani informaci o zmene. Noveho vlastnika jsem o dluzich a zalobe o platebni rozkaz informoval, ale nedelal jsem si iluze, ze by nejak reagoval:) Osobne varuji - uroven sluzeb, vztah k zakaznikovi - katastrofa. nemyslim si, ze se neco zlepsi.
  • 2. 10. 2002 13:30

    Martin Horák EXPLORER a.s. (neregistrovaný)
    Možná jste nečetl mé prohlášení, kde uvádím, že hradíme dobropisy zákazníkům, kteří opuslili Explorer ještě před změnou vlastníka a nedostali jej uhrazený od EOLu. Úroveň služeb již rozebírat nebudu, ta je opravdu špatná. Alespoň je co zlepšovat, něco rozvíjet a budovat. Co se týká Vaší adresy, to jen svědčí o bordelu v databázi, kterou musíme nějak pročistit. Bohužel se to nedá udělat jinak, než na základě odezvy od adresátů, kterých se to týká.
  • 2. 10. 2002 14:08

    David Simonek (neregistrovaný)
    Nabízíme pořádek zadarmo a né bordel za tvrdé peníze. Už máme vyvinuté nové uživatelské rozhraní (stavájíci už nám nepostačuje, příliš skromné), včetně nového HW (akorát ještě čekáme na nové AMD MP 2200+).

    David Šimonek za Pipni.CZ
  • 3. 10. 2002 13:41

    Martin Kalenda (neregistrovaný)
    DD,
    promin ale tohle neni fer. Pravda, rada lidi to vi jiz dlouho ale to je obecne problem projektu ktere jedou z cizich penez. Me osobne a.s pripada prilis velky kalibr na webhosting (prestoze jsem o nem uvazoval) sice ma radu vyhod (relativne jednoduche zmeny vlastnicke struktury). Prechod s.r.o -> a.s. bych cekal u projektu ktery se netopi v dluzich a ne naopak.
    stejne si myslim ze to vetsina lidi co se o to zajimaji vi uz davno a snaha o usporu nakladu (na tom racku je to videt kazdy cm^3 je nacpan co jen to jde) ale asi na nespravnem miste.

    A pipni bych se rad zastal. Opravdu to muze fungovat pri skole jako konicek :) taky jsem kdysi bydlel u rodicu ale casy se meni a uz vidim jak nekdo sype 20kCZK ze sveho proto aby jinym udelal radost :)

    doporucuji forum.pipni.cz. az na nejakeho imbecila co se tam za me vydaval je to celkem humorne cteni :)

    Porad lepsi nez
  • 3. 10. 2002 14:18

    FBI (neregistrovaný)
    Jo, jo. Treba tohle:

    David Simonek
    Pustime Vam ftp, abyste si to mohl overit, stahnout svoje webdata a jit do
    prdele!

    "Jarda" píše v diskusním příspěvku news:2548@pipni.cz...
    > Dle mého názoru skutečně musely spadnout z nebe, neboť já nejsem schopen
    se na ftp přihlásit. Na jakékoli ftp! Teď jsem to zkoušel znovu. Jinak pokud
    vím, tak opravdu data šla pouze na poddoménu ds a z té také odcházela.
    > Ta byla již včera zrušena, ftp ds zrušeno dnes (i když nevím proč, když
    neexistoval logovací adresář) takže si myslím, že se skutečně jedná o
    chybyčku někde jinde.
    > Co třeba, že jste si přesměrovali příchozí data někam jinam a tam již
    podmínky nezměnili? Já, pokud vím, mám přístup jen k účtům a adresářům ve
    své doméně a tam existuje pouze adresář www a admin; a ftp účet pouze na
    www. Máte-li možnost, překontrolujte to! Předpokládám, že nemluvíme o
    datech, která jdou na mail. Nebo snad ano?
    >
    > Jaroslav Černý
  • 3. 10. 2002 14:36

    FBI (neregistrovaný)
    Pane Simonku, ja nejsem uzivatel vaseho freehostingu, takze mi nebudete rozkazovat co muzu a co ne!!!

    Nicmene zminovanou diskusi jsme si precetl celou a nechat hlasovat ostatni ucastniky diskuze o tom, jestli nekomu zrusit ucet a nechat se oslovovat "Vudce serveru" me opravdu dostalo. Ze vy si za maminciny penizky trochu lecite pubertalni komplexy?

  • 3. 10. 2002 14:51

    David Simonek (neregistrovaný)
    Tak vidim, ze o nas vite uplny hovno, jen tu placate samy nesmysly. Rodice nam na pipni neprispeli, neprispeji ani neprispejou ani korunou :).
  • 3. 10. 2002 15:09

    Poradce (neregistrovaný)
    Ale urcite by rodice neudelali chybu, kdyby prispeli na kurz slusneho chovani. Lepe pozde nez vubec.
  • 3. 10. 2002 15:32

    Sikyhama (neregistrovaný)
    mmmm, jojo, pro drsna slova panackove nechodi daleko... myslim, ze to muze dost lidi odradit... ale na druhou stranu, nikdo vas nenuti na pipni.com hostovat, ne? :DDDD. Ale slusnejsi byt muzou, to jo
  • 3. 10. 2002 15:34

    Vasek Pericevic (neregistrovaný)
    Poradi mi nekdo jak se stat take "Vudce serveru " okamzite pretiskuji vsechny vizitky a kontakty

    Vasek Pericevic
    http://www.emajlik.cz
    taky Vudce serveru
  • 2. 10. 2002 14:23

    Luďek (neregistrovaný)
    Zase jedna firma bez obchodního modelu. Poslední dobou mi připadá, že čím je člověk víc neschopný, tím více ho to táhne k podnikání na netu. To je neštěstí.
  • 2. 10. 2002 15:05

    Luďek (neregistrovaný)
    Věřim, že máte peníze. A vyhazujete je za blbosti, na kterých se nedá vydělat. Služby zadarmo všude na světě mizí a Vy se tváříte jak kdybyste vymyslel něco úžasného. Sehnat zákazníky na službu zdarma umí každý magor, sehnat zákazníky na placenou službu jen ten, kdo na to má. Dejte ty peníze radši na povodně ať uděláte něco užitečného.
  • 3. 10. 2002 17:12

    Martin Kalenda (neregistrovaný)
    Zdravim,
    nedavno jsem se dobre pobavil na www.otoman.cz :)

    chel jsem si koupit seriozne koupit 100x jejich webhosting a zadal o fakturu, nicmene zaver diskuze byl. Ze by bylo lepsi si nedelat problemy :)

    Zaver si udelejte sami. Trh je stejne docela pokrivenej vsichni se chvastaji (vcetbe explorer.cz) neomezenymi datovymi prenosy a hromadou dalsich sluzeb a kdyz obcas cu SLA nekterych vfirem, je mi do smichu :)
  • 2. 10. 2002 15:03

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    To se tak často stěhujete, že používáte na webhosting notebooky? BTW, asi si ještě nějakou dobu počkáte, když i AMD inzeruje na svých stránkách teprve MP 1900+ a MP2000+. :-)
  • 2. 10. 2002 15:14

    Petr Šimonek (neregistrovaný)
    http://www.amd.com/us-en/Processors/ProductInformation/0,,30_118_1278_809,00.html

    Doma mi lezej fakt pekny notebooky. Velikost 2U tu bych jeste prekos, ale ta hmotnost 20kg :(
  • 2. 10. 2002 16:39

    Petr Šimonek (neregistrovaný)
    Hodne velkej,
    chcipni.cz hodne rychle chciplo(asi po 14dnech)
    a pipni.cz bude sakra dlouho jeste pipat...
    Uz pipa od 8/01 .
  • 2. 10. 2002 20:08

    nishkam (neregistrovaný)
    prece jenom co z toho mate? A proc mate zajem tady delat reklamu? Nemuzu se bohuzel zbavit pocitu neduvery, ze tady musi byt nejaky hacek.

    A to jsem se snazil najit odpoved ve forum.pipni.cz :-)

    Pochopil bych kdybyste rekl, treba:
    "Mam dobrou praci a tak me to proste bavi" nebo
    "Zavedeme platby az se projekt poradne rozjede" nebo
    "Mame originalni napad jak na tom vydelavat, ale ted to nemuzeme rict" atp. ale takhle stale mam pocit, ze majitel nevi co cini a ze to kazdou chvili padne.

    Jinak preji hodne uspechu. :-) A dekuji za pripadne osvetleni.
  • 3. 10. 2002 1:45

    MaLer (neregistrovaný)
    Sice bych asi nasel par vyhrad vuci nekdy "detskemu" pristupu obou panu Simonku (resp. spis teenagerovskemu ;), ale nezbyva nez uznat, ze maji pomerne kvalitni sluzby, o svuj system se maximalne staraji a proste pipni.cz je asi jako freehosting neprekonatelny. I kdyz nezustane freehostingem, tak si rad (rozumnou) castku zaplatim - a predpokladam ze nebudu sam. Proste vybudovali duveru svych "zakazniku". Uprimne receno, take jsem byl pomerne skepticky, co za tim vezi, kdyz to je zadarmo a kde berou penize a tak, ale pokud to bude fungovat a udrzi se stavajici sluzby (ovsem nepochybuju o rozvoji) tak proste neni co resit ;). Nikdo asi netrvdi (ani bratri) ze Pipni je urcene na nejaky 99,99999% fault tolerance aplikace, ale na soukrome, nekomercni ci malo komercni projekty je IMHO idealni. Spis nez o pipni bych mel mozna obavy o Casablancu, ale tak ti snad svuj business plan rozpracovany maji ;)

  • 3. 10. 2002 11:11

    Luďek (neregistrovaný)
    Jsou zdarma od 08/01 a i přes to mají pouze 1878 uživatelů. To je katastrofa. Sbírají pouze uživatele, kterých se kvalitní ziskové projekty pracně zbavují a ještě jim to nejde. To jsou holá fakta. To je ryzí neúspěch, který se nedá nijak vyvrátit (a detaily nejsou podstatné). Až budou mít 2 platící uživatele 5,- Kč/měsíc, pak budu mluvit jinak.
  • 3. 10. 2002 17:09

    Luďek (neregistrovaný)
    Společnosti, které dobře fungují a jsou v zisku (Globe, Zoner apod.) se pracně zbavují těch co nechtějí platit. Takových jste pár získal a myslíte si, že jste pupek světa. Proboha kolik Vám je?
  • 2. 10. 2002 14:30

    Marek Kocan (neregistrovaný)
    Ale jisteze cetl, ale vite, kolik podobnych ujisteni jsem ziskal od EOL? Osobnich, telefonnich, pisemnych. Trpelivost pretekla, zaloba existuje.. I kdyz to stihnete zaplatit driv, stejne naklady na pravnika a soudni poplatky uz bohuzel musime pozadovat. Vcasnym zaplacenim je mozne se vyhnout jen urokum. Nevim, jaky je pravni stav mezi vasi spolecnosti a EOL o zavazcich a pohledavkach, proto uhrazeni castky pochopitelne uvitame a nechame pak na rozhodnuti soudu, komu prirkne naklady, ale jak rikam - dokud neuvidim ve vypisu z uctu ony dobropisy uhrazene, nic se z nasi strany nemeni.

    S pozdravem a pranim uspesne obnovy kdysi solidniho jmena Explorer... MK
  • 2. 10. 2002 21:00

    Jaromír Suchý (neregistrovaný)
    ... Zajímavé je, že na každou schůzku přišel pan Antony o půl až dvě hodiny pozdě, navíc v doprovodu své matky.

    A není to náhodou - jako v případě Zdeňka Cendry - tím, že je ten Antony ještě študák neplnoletý, a tak za něj matinka musí podepisovat všechny smlouvy a faktury, a na matinku je celá firma ve skutečnosti vedená?
  • 2. 10. 2002 18:22

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Vzhledem k tomu, ze o spolecnosti Explorer, a. s., se zatim vubec nic nedozvite z obchodniho rejstriku, domnivam se, ze se o celou transakci bude urcite zajimat hospodarska kriminalka a FU.
    Kdyz skonci zadluzena firma bankrotem, a jina (zcela nova) okamzite prevezme jeji klienty, ale nikoli zavazky, je to minimalne alespon podezrele. Jsem rad, ze o tom Petr napsal, protoze o EOL cosi vim a bal bych se, hodne bych se bal. Nejvic jsem se zacal bat, kdyz jsem videl reklamu, kterou si na tuhle podivnou transakci delaji...
  • 2. 10. 2002 21:28

    Leo (neregistrovaný)
    Vypis Explorer a.s. v obchodnim rejstriku

    http://www.justice.cz/cgi-bin/sqw1250.cgi/or/l_subjf.sqw?ICO=26726653

    Krome jineho udrzba motorovych vozidel a pronajem nemovitosti :-) Jsem rad, ze Lupa ma konecne takovy clanek, ale kdyby vysel uz v dobe, kdy v EOL byly problemy a autori to vedeli, bylo by to jeste lepsi... Kde jinde na netu se ma clovek takovy veci dozvedet? Leo
  • 3. 10. 2002 8:30

    Petr Srsen (neregistrovaný)
    Vedel jsem o tom od druhe poloviny srpna. Umyslne jsem o tom nepsal, vyckaval jsem vsak, co se bude dit, podle me se to vyplatilo ...
  • 2. 10. 2002 22:37

    Přemysl Antony (neregistrovaný)
    Stinou stranou obchodu a úspěchu je mnohdy nutnost čelit bulvárním projevům a lidské závisti některých jedinců. Společnost IGNUM s.r.o., jako jeden z několika subjektů, opakovaně projevila zájem o získání klientů projektu EXPLORER. Jejich nabídka neuspěla ve výběrovém řízení a nyní se zřejmě cítí poraženi a zklamáni. Přesto se nyní snaží "získat" alespoň pozornost medií pomocí praktik, které jsou právním řádem ČR zakázány, a tak upozornit na jinak zcela bežný webhostingový server IGNUM, který vedle kopírování již běžných služeb nepřináší téměř žádné inovace a služby s přidanou hodnotou na rozdíl od jiných služeb působících na českém trhu. Používají přitom osvědčený model známý z bulvárních medií, model který se dá jen stěží označit jako zdravý a sebevědomý projev podnikatelské etiky.
    Jen pro úplnost uvádím, že během několika kol jednání nebyli zástupci IGNUM s.r.o., jmenovitě Michal Filip a Robert Prokeš, schopni předložit kvalitní návrh nabídky na koupi projektu EXPLORER a stejně tak nebyli schopni poskytnout dostatečné a průkazné záruky na finanční krytí celé transakce. Stejně tak nesplňovala společnost IGNUM s.r.o. kritéria požadovaná na stabilizaci služeb a další rozvoj projektu EXPLORER, která byla jedním z hlavních kritérií a priorit při výběru strategického partnera.
    Nyní již vím, že mé rozhodnutí bylo správné, a že lidé kteří stojí v čele společnosti EXPLORER a.s. věnují projketu EXPLORER maximální nasazení a představují ve své oblasti profesionály, kteří povedou projekt EXPLORER k dalším úspěchům a růstu na trhu.

    Přemysl Antony
  • 3. 10. 2002 1:34

    kOCMAN (neregistrovaný)
    Pane Antpony jste bohapustý lhář a podvodník. vaše servery byly opakovaně v totálním rozvalu, nefungovala pošty, výpadky správy www, registrace com domén u vás trvala týdny. Je veřejným tajemstvím, že jste inkasoval peníze od lidí v hotovosti, neplati DPH ani sociálku, neplatil jste zaměstnancům a proto všichni utekli. Dlužíte věřitelům a státu přes 4,5 milionu korun, leasingové firmy, kterým jste neplatil vám několikrát zabavili servery, proto jste měl výpadky a technické problémy. Leasingové firmy vám dokonce zabavili několik vozidel v hodnote 1,8 mil. korun, protožer ste neplatil splátky. Schováváte se před lidmy, měníte telefony a všude nastrkujete matku, která pláče že vám lidi neplatí. Jenže vy neplatíte! Toto napsal před půlrokem všem klientům váš zaměstnanec:
    Vazeni klienti a obchodni partneri,

    dovoluji si Vam oznamit, ze dnem 01.04.2002 konci obdobi vykonu mych sluzeb
    pro spolecnost Emporium On Line s.r.o. ve funkci vedouciho kancelare. Stalo
    se tak na zaklade dohody z doby meho prichodu, mezi mnou a vedenim
    spolecnosti, nebot muj mandat byl casove omezen do doby planovaneho vzniku
    noveho subjektu v jinem oboru.

    Se svymi namety ci pripominkami se, prosim, obracejte na stavajici
    management spolecnosti. Dekuji Vam za spolupraci a preji hodne uspechu
    jmenem svym i jmenem spolecnosti Emporium On Line s.r.o. ve Vasem pracovnim
    i soukromem zivote.

    S pratelskym pozdravem a v dokonale ucte
    Frantisek Matejka

    důvodem jeho odchodu bylo však to, že jste mu dlužil 3 výplaty a další peníze - jak vidět, na rozdíl od vás se zachoval seroozně

    Toto jste pane velkopodnikateli rozeslal před měsícem:
    Vazeni zakaznici,

    EXPLORER vyuzívá sluzeb OSKAR Mobil.
    od 9. zari 2002 je v provozu nove cislo klientskeho servisu EXPLORER +420
    608 124151. Nasi operatori jsou Vam k dispozici kazdy pracovni den mezi
    09:00 az 24:00 hodinou a o vikendu mezi 11:00 az 19:00 hodinou.

    Od 9. září 2002 je v provozu nové číslo technické podpory +420 608 124151.
    Nasi operatori jsou Vám k dispozici kazdý pracovní den mezi 09:00 az 24:00
    hodinou a o víkendu mezi 11:00 az 19:00 hodinou.


    Vas EXPLORER

    Pravým důvodem však je, že společnosti Eurotel dlužíte přes 140.000 korun za mobilní telefony! Navíc telefony nikdo nebere, občas nějaká paní Hezová, která ví o internetu asi tolik, jako akvarijní rybka.

    Toto jste rozeslal před 14 dny:
    Majitel Projektu EXPLORER pan Premysl Antony - Emporium On Line, ktery ke
    dni 18.9.2002 vypovedel smlouvu na provozovani Projektu EXPLORER, na jejimz
    zaklade spolecnost Emporium On Line s.r.o., IC:26170183, provozovala tento
    projekt, si vam dovoluje oznamit, ze se dohodl na prevodu prav a povinnosti
    ze smlouvy o zajisteni provozu virtualniho serveru Objednatele a prislusnych
    sluzeb na siti internetu uzavrene s vami jako Objednatelem a to na
    spolecnost EXPLORER a.s. se sidlem Buďejovicka 1123/13, Praha 4 IC:
    26726653. Spolecnost EXPLORER a.s. je pocinaje dnem 25.9.2002 novym
    poskytovatelem sluzby a majitelem projektu EXPLORER. Vzhledem k silnemu
    financnimu a technologickemu zazemi akciove spolecnosti EXPLORER a.s.
    vyrazne stoupne kvalita poskytovanych sluzeb pro Vas, nase Zakazniky, pri
    zachovani dosavadnich smluvnich podminek a za nezmenenou cenu.

    Souhlasite-li s navrhovanou zmenou subjektu na strane poskytovatele smlouvy
    o provozovani virtualniho serveru, vyjadrete svuj souhlas kliknutim zde:


    Verime ze budete i nadale spokojeni s kvalitou poskytovanych sluzeb. Pro vas
    nase zakazniky pripravujeme nektere zlepseni sluzeb:

    Prvnim krokem v nejblizsich dnech bude znovuobnoveni bezplatne linky
    0800/110010. Dalsim krokem bude prechod postovniho serveru na novy
    vykonnejsi mailserver a instalace Firewalu Cisco pro zlepseni urovne
    ochrany Vasich dat.

    Spolecnost EXPLORER a.s. bude vystavovat nove faktury na zaplaceni poplatku
    za sluzby v ramci projektu EXPLORER, pricemz bude pouzito nove bankovni
    spojeni, ktere zni eBanka a.s., cislo uctu 38301028/2400.

    Svuj pripadny nesouhlas dejte najevo zaslanim pisemneho sdeleni doporucene
    na adresu: EXPLORER a.s., Budejovicka 1123/13, Praha 4, PSC 14000.

    Opět podvod! Obešel jste věřitele a dopustil jste se trestného činu. Je známo, že jste k nesehnání a že vás hledá policie. Je také známo, že jste neměl komu co vypovídat, poskytoval jste službu sám sobě tedy Antony vypověděl Antonymu a Antony, Explorer a EOL je jedna a tatáž osoba! Půl roku jste nikde neměl kancelář, zaměstnanci kteří vám zbyli pracovali doma a protože jste nezaplatil ani jim, odešli také. Pokusil jste se zneužít mediálně známé osoby jako pana Michala a pana Malého, ale ani to vám nepomohlo a oni odešli - zřejmě poznali co jste zač. Schovávat se za partnera Heleny Vondráčkové a zvyšovat si tím image bylo dosti krátkozraké.
    Explorer a.s. má podle vás silný kapitál a přitom nebyla schopna splatit kmenové jmění v plné výši!!!!!! A navíc, podle sdělení jednoho z jednatelů jste držitelem akcií Explorer a.s. vy! Jde o podvod! Vašim klientům se může stát, že jim zítra nepůjdou stránky. Jak je možné, že dlužíte státu a věřitelům 4 miliony a podnikáte dál? Převedl jste aktova do a.s., máte její akcie a dluhy jste nechal v EOL ! To je trestný čin.

  • 3. 10. 2002 2:32

    Robert Prokes (neregistrovaný)
    Mily pane Antony,
    uz to nemohu vydrzet a musim take do diskuze neco napsat.

    >>Stinou stranou obchodu a úspěchu...
    ?? Uspech? Kde?

    >>bežný webhostingový server IGNUM, který vedle kopírování již běžných služeb...
    Mozna kopirujeme PHP nebo ASP, mozna taky linku 0800, ale rozhodne nekopirujeme grafiku konkurencich firem, jako se to povedlo Vasemu grafikovi.

    >>předložit kvalitní návrh nabídky na koupi projektu EXPLORER...

    To je zajimave,ze jste s ni souhlasil. Na druhou stranu je fakt, ze nabidka reflektovala chaos celeho projektu a rozumne se branila pripadnym problemum. A to se Vam samozrejme nehodilo, protoze Vy vite, kde je dnes Explorer.

    >>nebyli schopni poskytnout dostatečné a průkazné záruky na finanční krytí...

    Nejsou penize, neni obchod. Nebo Vy to delate jinak?

    >>Stejně tak nesplňovala společnost IGNUM s.r.o. kritéria požadovaná na stabilizaci služeb...

    Zajimave...:)

    A na zaver - pry se snad citime zklamani a urazeni. Naopak, dopadlo to cele velmi dobre, jak pro nas, tak dokonce i pro mozna Vas, pane Antony.

    Dobrou noc.
  • 6. 10. 2002 0:41

    BG (neregistrovaný)
    p. Antony,
    musel jsem reagoval na tento prispevek, protoze vetsi hlar nez vy snad ani neni.
    Dluzite penize rade lide, kteri pro Vas pracovali, vetsinou k rozvazani
    prac. pomeru doslo z duvodu Vasi stale platebni neschopnosti.
    Sam si vytvarite vlastni pravdu, coz je vzdy lez. Obcas se divim jak nekdo
    tak neschopny mohl vybudoval spolecnost, ale ted se ukazalo, ze nejsem vubec
    schopen udrzet takovou spolecnost v chodu.
    Jste clovek, ktery vyuziva vsech prostredku a moznosti jak okrast ci se jakymkoliv
    zpusobem nejak obohatit.





  • 16. 10. 2002 12:32

    Jan Nachtigal (neregistrovaný)
    Vážený pane Antony,
    ponechám stranou Vaše různé výpady a rád bych se vyjádřil k jedinému - Ignum nepřináší žádné inovace, bla, bla, bla.
    Jako správce zhruba stovky domén pro různé firmy využívám několika webhostingů. Ignum je jedním z nich a kdyby už nic jiného, pak přinejmenším jednu inovaci, nebo chcete-li službu s přidanou hodnotou má. Pokud už náhodou něco potřebuji (a není to často), mohu s klidem (někdy s výčitkami) zavolat třeba ve tři ráno a vím, že:
    a) se dovolám
    b) problém, pokud je, bude rychle vyřešen

    To je služba, o které si v případě jiných hostingů mohu nechat jenom zdát.
    A další "přidané služby" ? Sáhodlouhé výpisy všech možných funkcí, obvyklých u většiny hostingů jsou mi buď k ničemu, nebo jen popisují a rozepisují standardní funkce.
  • 3. 10. 2002 10:12

    ja.vim (neregistrovaný)
    Osobne jsem cekal, ze se to slozi uz nekdy pred 2 lety.A ne, ze by to bylo nekvalitnimi lidmi, hardwarem nebo nedostatkem penez.Bylo to osobou p.Antonyho, jak s temito penezi a zamestnanci nakladal.Explorer vynasel radove tak 500k kc mesicne. Na prvnim miste byly vzdy osobni zajmy pana Antonyho - nove auta, zarizeni do kancelare, elektronika pro firmu naprosto nepotrebna, horentni sumy za vecere v luxusnich restauracich byly na dennim poradku. Ucty za kancelare a telefony se platily az po x-te upomince, a kdyz uz byl majitel prostor hodne "doterny", tak se zmenily kancelare. A na poslednim miste seznamu "Komu dluzim a co jeste musim zaplatit" byly vzdy servery a zamestnanci. Tj. to nejdulezitejsi, bez ceho firma proste fungovat nemohla. Takze schopni lide, kteri nedostavali zaplaceno odchazeli, nabirali se novi, tem ze zacatku p.Antony platil, ale po par mesicich to opet sklouzlo do vyjetych koleji a cyklus se opakoval.To same v blede modrem probihalo i se servery - neplatil se leasing, poskytovatel leasingu chtel hardware zpet, tak se slo hned k jine firme s oduvodnenim, ze poskytuji kavlitnejsi a levnejsi hw. Takze se kazdou chvili museli reinstalovat servery, s tim souvisely vypadky a zakonite nastvani zakaznici.Jedno se p.Antonymu uprit neda. A to je talent na ziskavani kontaktu na vlivne lidi.Dovolim si tvrdit, ze kdyby byl v EOL pouze zamestnanym obchodnikem a nekdo jiny drzel kasu, tak je dnes Explorer mezi spickou webhostingu u nas. Ale to uz je zase jina pohadka...
  • 3. 10. 2002 10:42

    Zdenek (neregistrovaný)
    Nejprve chci podekovat autorovi za zajimavy clanek, hlavne pak vsem zucastnenym v diskuzi, ktera mi osvetlila spoustu veci a rovnez me velmi pobavila, jen tak dale :-)
    Zajimalo by me rovnez, kolik momentalne Explorer jeste hosti platicich domen, nebot ubytek musi byt rapidni. Novym vlastnikum, at jsou jakkoliv zdatni neni co zavidet, kor v dnesni dobe, kdy je trh s webhostingem prakticky nasycen a ocekava nejakou revolucni nabidku - ne po financni strance, ale po funkcni a vstricnosti komunikaci provozovatele s klientem.
    Nase spolecnost - Impossible, s.r.o. se o neco takoveho prave pokousi, chceme vam prinest kompletni nabidku softwaroveho vybaveni v jednom baliku - pricemz nektere sluzby zde jeste zadna webhostingova firma standardne nenabizi. Vse koncipovano do beznych cen. Protoze jsme provozovatele linuxoveho portalu, tedy v nasem tymu jsou odbornici a s radou externistu spolupracujeme, podilime se na vyvoji vsichni spolecne. Jiz v brzke dobe uvedeme prvni cast k testovani uzivatelum, nebot chceme udelat cely system, jak bude vyhovovat klientum, ne nam jako provozovatelum. Samozrejme jsme pripraveni plne nest financni naklady, ktere jiz nyni jsou nemale, avsak nas obchodni model s nimy pocita a verime, ze dnes muze uspet pouze ten, ktery se venuje, prizpusobuje a nasloucha svym klientum.
    Timto nechci nijak ubirat na hodnote prispevku studentu z pipni ci jinych podobnych aktivit. Tech zde bude porad hodne, nicmene s nezanedbatelnym podilem, v teto oblasti bohuzel nikdy nebude panovat dokonala konkurence, kdyz uz je tu nastolen Olygopol z rad Globe internet, Zoner software a Pes consulting. Takze snaha vsech novych projektu by mela byt se do tohoto olygopolu vmestnat, coz je i nas cil :-) Krome druheho vlastniho uspokojeni, ze chceme ukazat, co vse se da na linuxu postavit a udelat tak dalsi osvetu... Zajemci necht sleduji www.linuxzone.cz, tam budeme o vsem prubezne informovat
  • 3. 10. 2002 15:42

    Swift (neregistrovaný)
    Zdenku, mluvis tady o nejakem systemu a o tom, ze muze prorazit nejaka super nabidka. Problem je v tom, ze po zkusenostech uz vim,ze nejlepe se prodavaji nejlevnejsi a nejjednodussi sluzby. Tva myslenka komplexniho systemu je velmi dobra, ale urcite neni tak jednoduche ziskat zakazniky, jak si zrejme najivne predstavujes.

    Druhym problemem Tveho napadu je to, ze internet neni jen Linux. Windows stale vevodi mezi OS na stanice a to tlaci uzivatele smerem i k serverovym systemum od MS. Navic uz W2K jsou velmi stabilnim systemem a podle toho co vim o .NET serveru, tak bude jeste vyrazne lepsi. Z bezpecnosti to taky neni nejhorsi a sam jiste vis, ze i spatne nastaveny Linux je hotovy cednik.

    Posledni, co zde rikas, je ucinena hloupost. A to, ze je olygopol mezi GLOBE, Zonerem a Psem. Kdyby jsi vedel jake vztahy panuji mezi temito spolecnostmi, tak by jsi nikdy nic takoveho napsat nemohl. Dve z nich se jiste dokazou dohodnout, ale v zadnem pripade to neznamena, ze si nejdou po krku. Takze se neda mluvit o tom, ze tu neni konkurence. Pokud nekdo poskytuje sluzby jako Supersms apod., tak se nemuze divit, ze se nedostanou mezi spicku.
  • 3. 10. 2002 22:55

    Zdenek (neregistrovaný)
    Na jednom se shodnem a to ze cech zustane cechem, tedy penize az na prvnim miste. Avsak to nikde nepopuira, co jsem sdelil ja a to ze budem nabizet i zakladni lacine hostingove verze, ale s takovymi nastroji, ktere nyni v teto variante nenajdete a nenajdete je mnohdy ani v nejdrazsich variantach.
    A windows? Lobbing z Microsoftu mezi providery je obrovsky, o tom asi mnozi z vas ani nevi, jak dalece jsou schopni zajit... A navic, posledni studie jasne rikaji, ze linux je oproti windows bezpecny OS. A spatne nastaveny OS - o tom se nema smysl bavit, pokud nekdo neco nenakonfiguruje ci opomene, tak je to vzdy cyba, bez rozdilu OS. Jde jen o to, ktery OS ma nejvice moznosti, jak ho nejlepe nastavit a zabezpecit, pricemz mu ponechat maximalni funkcnost. V tomhle je linux naprostou jednickou, kdyz s nim umite zit :-)
    A to posledni jsi komplet mimo, tim chces rici, ze Olygopol neni trh??? Olygopol neni kartel, ze si nelezou do zeli, ze se nesnazi trumfovat, nerad bych te urazel, ale zkus si precist, co to je... Jina opet z overenych informaci, tak Globe internet a Zoner software tvrde bojuji s Psem consultingem, nebot jim "mrvi" ceny. A s tim supersms jsem to nepochopil, muzes mi to objasnit?
  • 4. 10. 2002 1:37

    mira tempír (neregistrovaný)
    zda se, ze to od Vas nebyl preklep, oligopol se pise s mekkym "i" a s malym "o", pokud tim neoznacujete jeden konkretni

    ale k veci: mam dojem, ze webhosting na linuxu nebude vas vynalez, tak jsem teda zvedav co z vas vyleze

    jinak krome techto dvou vasich prispevku proti linuxzone ani Vam osobne nic nemam, jen nemam rad tyhle marketingove zvasty, tak se omlouvam, pokud by se vas neco dotklo osobne
  • 4. 10. 2002 8:48

    Zdenek (neregistrovaný)
    No to jsme dva, take je nemam rad, radeji pisu veci. Jen obcas udelam par vyjimek, pokud je nejaky silny podnet ve mne vyvola...
  • 4. 10. 2002 8:43

    Swift (neregistrovaný)
    No a to je mozna prave Tvuj omyl. Najde se jiste mnoho zakazniku, co chteji za male penize hodne muziky. Ale vetsine bohate staci zaklad a nic vic nepotrebuji.

    Co se tyka lobbingu MS, tak se neni o cem bavit. Maji vliv, tak lobbuji, standardni proces. Studie jsou pekna vec, ale uz Ti nereknou nic o tom co se pouziva, a jak se pouziva. W jsou proste snazsi na spravu. A vyvojem se dostavaji na vysokou uroven. A fakt druhy je, ze obecne zacina byt Apac na ustupu.

    Co se tyka toho ciziho slova, ktere nezna 80 procent ctenaru, tak jsem rozhodne nerekl, ze neni trh. Reagoval jsem hlavne na toto
    "v teto oblasti bohuzel nikdy nebude panovat dokonala konkurence, kdyz uz je tu nastolen Olygopol z rad Globe internet, Zoner software a Pes consulting."

    Ty tri firmy sice maji dohromady skoro tricet procent trhu, ale jeste tam musis pripocitat dalsich 15% IOLu a Je2webu a Ignumu. Tak kde je ten olygopol?

    Pes rozhodne nemrvi ceny, ale krouti trh. Kdyz prijde s neprimerene nekvalitni sluzbou, za neprimerene nizke ceny. To potom poskozuje cely trh a vlastne i lidi jako Ty, protoze jim to vyrazne stezuje vstup na tento trh.

    Poznamka se Supersms je to take o te konkurenci. Aby jsi mohl nejak konkurovat a poskytujes standardni uroven sluzby, musis mit aspon jednu ze tri veci! Nehorazne velky vstupni kapital a prevalcovat ostatni marketingem, vysoce kvalitni nabidku nebo totalne nizke ceny. Idealni je spojeni alespon dvou, z techto tri bodu. Ale ani to Ti nezarucuje uspech. Pokud mas vsak jen ty nizke ceny a nizkou uroven sluzeb, tak se muzes jit zahrabat.

    Tim se snazim rict, ze pokud zde neni konkurence, je to jen a jen chyba tech, kdo se snazi vstoupit na trh s tim, jak rychle zbohatnout a radne neprozkoumaji rizika. Viz Explorer. Dobry start a prvnich sto metru, ale pak dosla sila. Obchod je spis jako maraton, ne jen sprint. A pak jsou tu ubozaci jako PIPNI, kteri davaji vse zadarmo reklamu si delaji v diskuzich, coz uz mi prijde jako ubozarna nejvetsi.

    Zdenku, neni to nic proti Tobe. Znam Te a uznavam jako profesionala ve svem oboru, ale do nekterych veci prece jenom nevidis jasne. Meli bychom si sednout o pokecat. :-)
  • 4. 10. 2002 8:59

    Zdenek (neregistrovaný)
    Hehe, to jsi ty Mariane? Proc se pod to nepodepises :-) No nebudu patrat po duvodech tve anonimity...
    A pokud jsem uvedl 3 firmy a ty k tomu pridas dalsi 2 firmy, tak k dokonale konkurenci je to daleko a jestli je to oligopol ci monopolisticka konkurence, to by si mohl vzit nekdo jako studii a mne se to zde rozvadet nechce.
    A kdo v dnesni dobe vstupuje na trh, ze rychle zbohatne? Krome stdackych projektu... A zrovna webhosting je neco, do ceho musis vlitnout od zacatku profesionalne, no a tak uvidime, jak zrovna my se k tomu priblizime, i kdyz mame velmi dobre predpoklady :-)
    A windows vs linux - tam by me zajimalo, z jake studie vychazis, ze apache je na ustupu. Z posledniho procentniho rozdeleni serveru, na kterych se hostuje? Oba vime, ze linux rok od roku posiluje pozice a ze posledni vysledek byl umele zkreslen lobbingem microsoftu, ty bys o tom mel vedet svoje :-)
    Jinak nepopiram, ze z webhostingove oblasti mas vice zkusenosti a i vice informaci, vsak tuto sobotu u Stanka u sampana, co rikas?
  • 4. 10. 2002 11:46

    Robert Němec (neregistrovaný)
    Na lupáckých diskuzích se nově vystavují business plány a obchodní nabídky? :-) To jsem nevěděl.

    Už delší dobu mám chuť sem strčit nějaky Vertical Rectangle nebo Wide Skyscraper. :_)
  • 4. 10. 2002 12:46

    Zdenek (neregistrovaný)
    To je mozna dobry namet. Proc by zde nemohl nekdo verejne vystavit svuj podnikatelsky zamer a nestrhnou nad tim diskuzi? Verim, ze pak spousta zameru by sla k totalnimu prepracovani a doslo by k uspore nemalych financnich obnosu. Treba pak zjistime, ze rada z nas muze bez problemu nastoupit u rizikoveho kapitalu na pozici manazera ohodnocujici prave tyto plany :-)
  • 4. 10. 2002 12:58

    Robert Němec (neregistrovaný)
    Ja to bral jako for. :-)

    Je tu par problemu:

    1.) vybirat za vystavovani business-planu penize?
    2.) co kdyz mi napad sebere konkurence?
    3.) jak odmenovat radce?

    Obcas nekdo neco podobneho posle do konference reklama@nawebu.cz. Bohuzel v Cesku se moc nevyplati davat rady zadarmo. :-( Takze pokud nekdo chce, muze si na kritiku najmout firmu.
  • 4. 10. 2002 13:12

    Zdenek (neregistrovaný)
    To je presne ono, pokud nekdo chce, at si na to najme profesionalni firmu, ktera mu to okomentuje. Mate predstavu, co to stoji penez? Mozna uz zabihame primo do naplni nejakych inkubatoru, ale ja si treba osobne stale myslim, ze je zde spousta zacinajicich mladych lidi, kteri maji hodnotnou myslenku, jen nemaji zkusenosti a poneti, jak funguje trh a co je nezbytne pro sestaveni kvalitniho bussiness planu.
    Na druhou stranu je zde samozrejme moznost, ze jednou ho vystavi a nekdo jim ho "schlamstne", slovne receno. Ale ja si opet myslim, ze rada z nas je schopna a ochotna kvalifikovane poradit, minimalne ja bych mile rad zacinajicim pomohl, dokonce i s dodanim kontaktu na mista, ktera by jim pomohla jeste vice :-)
    Uvidime, prave jsem dostal vnuknuti, treba se s tim da neco delat :-)
  • 5. 10. 2002 21:14

    Martin Michal (neregistrovaný)
    Vzhledem k tomu, že ve Vašich příspěvcích jsem často jmenován, cítím potřebu pokusit se o vlastní vyjádření.
    Domnívám se, že projekt Explorer byl velice dobrý projekt a životaschopný. Ještě v době mého nástupu do funkce zachranitelný. Ovšem společnost fungující bez vlastních prostor a bez zázemí nemá šanci uspět. Tak, jak jste se mnozí setkali, po dobu mého působení byly plněny veškeré závazky společnosti. Musím ovšem zdůraznit, že od činnosti majitele společnosti, jeho maminky, ale bohužel i pracovníků, kteří organizují likvidaci společnosti se velice důrazně DISTANCUJI. Nechci veřejně komentovat vnitřní záležitosti společnosti, ale myslím si, že všichni věřitelé měli a hlavně mohli být v určitém časovém období uspokojeni a to bez narušení činnosti Exploreru. V dalším mohu jen poukázat na obsah Vašich příspěvků.
    Martin Michal
  • 6. 10. 2002 1:07

    Michal Malý (neregistrovaný)
    Patřím také mezi citované v reakcích na článek o společnosti pana Přemysla Antonyho, ale na druhou stranu nepatřím k lidem, kteří holdují praní špinavého prádla na veřejnosti a očerňování kohokoli kýmkoli. Osobně se domnívám, že podnikatelskou chybu může udělat kdokoli a nemusí za to být vláčen kanály. Pokud se někdo dopustí trestného činu, myslím, že je v kompetenci policie a soudu, aby posoudili a rozhodli, zda se o trestný čin jedná. Trochu mě mrzí, že se na diskusních serverech mnohdy ustavují lidové tribunály laiků, kteří soudí, aniž by k tomu měli právo či dostatek informací. Na druhou stranu tím nikomu neupírám právo na jeho názor a na jeho zveřejnění, byť si myslím, že by se toto zveřejnění mělo pohybovat v určitých mantinelech.
    Přemysla Antonyho znám šest let a považoval jsem jej a považuji za člověka velmi schopného, s velmi dobrými znalostmi internetu a internetového obchodu. O to víc mě překvapil konec Exploreru -- já současnou situaci za konec považuji, projekt je podle mě v takovém, možná ani ne tak ekonomickém, ale "morálním" stavu, že nemá příliš šancí na přežití. Investice a nová firma na věci nic nemění, tím nechci brát nadšení jejím vlastníkům. Když už nic jiného, volil bych alespoň s novým kapitálem nový název -- takto je to podobná situace, jako by chtěl někdo založit novou politickou stranu pod názvem KSČ -- Konzervativní strana Čech. Pan Antony je jistě schopný odborník, osobně se ale domnívám, že mu chyběl dobrý ekonom a právník po celou dobu rozvoje projektu. Já bych navíc možná volil otevřenější a lidštější přístup jak k zaměstnancům, tak ke klientům. Spolupracoval jsem s firmou úzce několik měsíců a měl možnost pochopit nejen její problematiku, ale i úskalí. Nebyl jsem a nejsem v pozici, kdy bych mohl soudit právní aspekty problému, který se tu probírá. Osobně se domnívám, že nebýt podnikatelských chyb, způsobených možná nevyzrálostí, projekt šel nejen zachránit, ale nemusel se dostat tam, kde dnes je a myslím si, že není zrovna nejlepší způsob lít do potápějícího se Titanicu vodu. Stran osob ve článku a v příspěvcích citovaných -- k panu Antonymu jsem se již vyjádřil, JUDr. Martina Michala jsem poznal jako ambiciozního ferového člověka a za jeho přístup k firmě po dobu jeho působení v ní, za jeho přístup nejen ke mně a k zaměstnancům firmy, ale i k jejím klientům, si jej vážím. Měl jsem pocit, že jsme oba měli dosti podobné myšlenky a nápady, jak projektu pomoci nejen k jeho záchraně, ale i k jeho rozvoji. Nemohu hovořit za druhé, ale já jsem spolupráci s firmou ukončil na základě vzájemné dohody a firma vůči mé osobě nemá žádné závazky. Rád bych jen závěrem podotkl, že pokud se někdo domnívá, nebo má dokonce důkazy o tom, že se kdokoli kdekoli dopustil trestné činnosti -- a to platí obecně -- má oznamovací povinnost, při neoznámení se sám dopouští trestného činu. Tím nehájím pana Antonyho, tím připomínám presumpci neviny. K některým záležitostem ve firmě jsem měl vážné výhrady, ty ale se týkaly ekonomiky a marketingu, připouštím, že i "lidského" jednání. Explorer byl dobrý nápad a projekt, o to víc mě mrzí, že je tam kde je, že ztratil nejen mnoho dobrých klientů, ale i mnoho velmi dobrých spolupracovníků.
  • 6. 10. 2002 15:06

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Ano, propirani spinaveho pradla je zcela bezne a nevkusne. Na druhous tranu - ani vy, pane Maly, osobne, jste nebyl schopen dostat jedinemu svemu slibu. A ze jste mi jich v prubehu me snahy o vyreseni zavazku EOL vuci me osobe dal celou radu. Typicke kolecko - ano, beru, zaridim, domluvim, nic si nepamatuji, to jsem neslibil, o tom jsme nemluvili, ano zaridim a tak porad dokola... Pokud budete tvrdit pak, mohu sva tvrzeni dolozit opisem korespondence s vami. Takze varovani pro ostatni - v Exploreru lhal a asi i bude lhat kazdy, nejen PA.
  • 6. 10. 2002 16:29

    Michal Malý (neregistrovaný)
    Pane inženýre, důrazně se ohrazuji vůči tomuto veřejnému napadení!!! Všechny vaše vzkazy a žádosti, jak telefonické, tak ústní jsem bezprostředně po vaší žádosti předal. Nikdy jsem vám neslíbil, že vám Explorer nebo pan Antony vrátí dlužné peníze, či cokoli jiného. Slíbil jsem, že předám vaši věc panu Antonymu, což jsem vždy učinil a což mohu doložit. Nemohl jsem ovlivnit nebo donutit pana Antonyho, aby vám odpověděl, či aby vám uhradil dluh, pokud vám dlužil. V posledním období jsem měl sám potíže s komunikací, pan Antony mi poslední týdny neodpovídal na žádnou korespondenci ani mu téměř měsíc nezvedal telefony. V okamžiku, kdy nastoupil do firmy jako nový jednatel pan JUDr Martin Michal, jsem vás ze své vlastní iniciativy požádal o opětovné předání podkladů tak, abych pro vás věc mohl vyřídit s novým jednatelem. Odpověděl jste mi, že nic už posílat nebudete a že věc dáváte k soudu. Korespondenci mohu doložit. Vaše chyba. Pak mne zde ale neosočujte! Vaše osočení má stejnou logiku, jako byste obvinil úředníka banky z úvěrového oddělení za to, že vám banka nepůjčila peníze. Nikdo není schopen ovlivnit to, zda třetí osoba něco ignoruje. Proto prosím, abyste dostál tomu co píšete-tedy že nemáte rád praní špinavého prádla a osočování. Tímto naši diskusi končím a vaše obvinění mé osoby považuji za krajně neseriozní. Nenuťte mne tedy k tomu, abych činil to, co oba nemáme rádi - zveřejnění vaší korespondence, kdy jste mi odmítl opakovaně zaslat podklady k tomu, abych je mohl předat JUDr M.Michalovi.
    Michal Malý
  • 6. 10. 2002 18:09

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Co je moc, to je prilis... Uvedene doklady jsem vam nekolikrat zasilal, vite to moc dobre. Cituji tedy z vasi korespondece:

    MM:
    Pokud mi sdelite, ze je Vam firma
    povinovana uhradou za neco konkretniho a svuj narok dolozite, vyresim to

    MK: na tuto vyzvu jsem vam NEKOLIKRAT zaslal seznam spolecnosti EOL vystavenych dobropisu. Reakce z Vasi strany nebyla naprosto zadna. NENI tedy PRAVDA, ze jste mne Vy sam ze sve vlastni iniciativy vyzval k opetovnemu predani dokladu. Komunikovat jste opet zacal az ve chvili, kdy jsem Vam jen pro informaci poslal v kopii navrh na vydani platebniho rozkazu. V te dobe jsem jiz opravdu nevidel sebemensi duvod zasilat opet to, co bylo nekolikrat zaslano a vysvetleno. Ono stare prislovi rika, ze sliby se slibuji a blazni se raduji. Klidne muzete korespondenci zverejnit, ale prosim o to, aby byla zverejnena vsechna a ne to, co vy zminujete - tedy jeji zaver. Nemuzete poprit, ze jsem spolu jednali nekolikrat a ze jste slibil, viz vyse, vyreseni zalezitosti. Jiste, neni vasi chybou, ze zodpovedni pracovnici neresi danou situaci. ALe je chybou v takovem pripade za ne cokoli slibovat. A aby nedoslo k omylu:

    1. duben - EOL vystavuje dobropisy
    2. kveten, datum splatnosti, neuhrazeny
    3. slecna uvedena na fakturach se vymlouva a vymlouva, ze uz neni ucetni, ze vse preda, kontakt na PA mi neda
    4.jediny funkcni kontakt predstavujte vy a ustne i pisemne slibujete reseni, domlouvame se na terminu zacatek cervna. Podklady jsou zaslany nekolikrat, jejich prijeti nakonec potvrzujete.
    5. cerven, nic se nedeje, na zadost o stavu veci nereagujete
    6. v cervenci podan soudni navrh, vam zaslan v kopii a teprve pote opet reagujete ve smyslu, ze chcete poslat podklady. Ja uz v ten moment reaguji, ze by to bylo noseni drivi do lesa.

    At si tedy kazdy udela obrazek sam - pokud chcete, klidne korespondenci zverejnit muzete. Ale jedine pod podminkou, ze bude zverejnena opravdu kompletni. Osobne vite, ze jsem Vam za velmi vstricny - tak to z pocatku vypadalo - pristup podekoval. To jsem ale netusil, ze vysledkem bude jen dalsi mlceni. Ono to totiz opravdu bylo jak v pohadce o slepicce a kohoutkovi - jak jinak bych si mel vylozit mail ze zacatku cervence po te, co jste jiz nekolikra tvami pozadovane podklady dostal a presto znovu pisete:

    kdybyste mi zaslal:
    -castku o kterou se jedna
    -za jake sluzby Vam ma byt uhrazena
    -smlouvu ci fakturu ktera uhradu tedo castky specifikuje a jeji cislo a
    datum
    -predavaci protokol na zbozi ci sluzby jejichz uhradu narokujete
    Vse staci jednoduse vypsat v tele emailu

    MK: Presne tak se drive jiz nekolikrat stalo. Takze kdo nedokaze dostat svym slibum? Ja? At uz byl duvod Vaseho pristupu - nepristupu jakykoli, z meho pohledu, jako koncoveho zakaznika, kteremu EOL dluzi penize, se nic nezmenilo.
  • 6. 10. 2002 17:50

    Ja (neregistrovaný)
    Muzu to jen potvrdit. Od p. Antonyho jsem na Vas slysel jen ty nejhorsi veci (pocinaje Vasi neschopnosti si najit normalni zamestnani, az po desetitisicove pujcky).

    Ale chapu, proc tak cinite...asi jako protisluzbu za predregistraci stovek (vlastne tisicu) domen na Exploreru, Vase docasne zamestnani ve spolecnosti..a dalsi.

    To stejne plati o JUDr. (???) M. Michalovi (partnera H. Vondrackove?)....podle toho, co jsem slysel, temer mafiana s pochybnou minulosti, praktikami a lidmi kolem sebe.
  • 7. 10. 2002 0:41

    Michal Malý (neregistrovaný)
    Vážený pane, vlastním čtyři doménová jména (řádně uhrazená a hrazená), nic víc. Jste jen dalším dokladem toho, o čem jsem psal v minulých příspěvcích. Je mi srdečně jedno, co o mé osobě kdo říká. Typické české záškodnictví, pomlouvání a žlučovitá nenávist mne dávno přestala rozčilovat pane čestný. Máte jinak pravdu v jedné věci - nejsem schopen si nalézt zaměstnání a to již deset let, protože žádné nehledám. Jsem vyléčen z toho, pracovat za někoho a pro někoho. Stran neschopnosti-nejsem si vědom, že by má firma či má činnost měla koncovku v několikamilionových dluzích. Nedělám žádné protislužby. Ostatně, je velmi snadné se schovávat za přezdívku ja. Na to, abyste napsal plné jméno a platný email zřejmě nemáte dost odvahy ani argumentů. Pár jedinců zde mne přesvědčilo o tom, že diskutovat zde je opravdu ztrátou času. Plky na místo faktů či pádných argumentů...... Nemám rád inflaci jako takovou, tedy ani inflaci slova. Opouštím tedy tento svatostánek, tvářící se jako morální kodex českého internetu i bytí.
  • 7. 10. 2002 1:09

    Ing. Marek Kocan (neregistrovaný)
    Ale vazeny pane, argumenty zde byly sneseny a ato nekolikrat... Bohbuzel, typicke pokrikovani konci tim, tak se tu mejte, ja to nebudu poslouchat a jdu pryc... tim ale jen, bohuzel, dokazujete, ze lidi tvrdici neco proti vam maji pravdu. A to, ze se nekdo nepodepise, chapu. Nerikam, ze souhlasim, ale chapu. Co kdyz se pak bude nekdo mstit? nesmysl? Ale kdeze - problemy se delaji kvuli docela mensim castkam a mensim problemum... jo, tohle by se ale dalo oznacit za paranoidni, to uznavam:) Ja jen mohu rict, ze komunikace s vami napovrch vypada velmi kvalitne a slibite ledasco, ve skutecnosti ovsem jsou to jen plana slova... Jinak, o vasi firme ci OSVC vubec nic nevim, ale pokud bych mel byt zakaznikem a pokud byste se ke mne zachoval, jako v pripade EOL, tak uz nikdy nic od vas neobjednam... To je tvrda zivotni realizta trzniho prostredi...
  • 7. 10. 2002 14:40

    (neregistrovaný)
    Těch aktivit bude jednoznačně víc. Jinak prostě jednatel nové akciovky opustil svoji vesničku a dítky, prodal zásobu vajíček a koupil Explorer. Není prostě nad odborníky. Nová společnost nemá se zkrachovalým panem Antonym vůbec nic společného a přesto za něj podle tvrzení pana Horáka platí dluhy a druhý jednatel společnosti, pan doktor Szabo je již delší dobu právním zástupcem pana Antonyho. Pan Horák údajně platí dluhy někoho jiného a platí zaměstnancům pana Antonyho dlužné výplaty. Je podivné, že o tom žádný ze zaměstnanců neví. Asi to bude tím, že jejich služební telefony jsou definitivně vypnuty Eurotelem pro stotisícové dluhy pana Antonyho za mobilní telefony. Pan Antony je v údajném konkurzu, pan Martin Michal který údajně není jednatelem ale je stále veden jako jednatel nejedná, pan Antony bez oprávnění jednatele za zkrachovalou firmu jedná a přijímá peníze. Na jeho www stránce www.eol.cz jsou stále vedeny nefunkční telefony technické podpory, za které dluží Eurotelu. Pan Antony je pracovitý člověk, v současné době se vrhá do oblasti modelingu a tak se jistě blíží konec renomovaných českých agentur:

    doména: netmodels.cz
    vlastník PA
    technický správce PA
    plátce PA

    nameservery: ns.explorer.cz ns.goodlife.cz

    subjekt PA:
    Přemysl Antony
    Hasičská 144, 434 01, Most

    Je vidět, že pan Horák z Explorer a.s. je milosrdný člověk a ponechal panu Antonymu hostování jistě zdarma, když je teď pan Antony bez peněz. Pokud by někdo pana Antonyho hledal v Mostě, má smůlu, nikdy tam nebydlel a nebydlí, skrývá se po Praze v jednom ze svých tří bytů a maminka mu dělá tělesnou stráž. Telefony mění jednou za 14 dní, takže taky smůla. Pan Antony má jistě velké zkušenosti v oblasti modelingu od Heleny Porkertové, jejíž stránky hostuje a která proslula focením a točením softu a pornografie a má dokonce svoji agenturu. Paní Porkertová je mimochodem manželka majitele monopolní společnosti Interkonzert a proslula jako nejlepší dívka počasíčka TV Nova. Tak se pan Antony neustále obklopuje vlivnými lidmi z "kumštu". Zřejmě pan Antony založí s paní Porkertovou novou ambiciozní modelingovou akciovku. Nic proti gustu, ale manželka mezinárodně známé společnosti živící se pornografií je přece jen silné sousto. Jak patrno, v tomto prostředí se pan Antony cítí jako ryba ve vodě. Jestli si někdo myslí že jde o tlach, nechť navštíví (toto není reklama): http://www.intermodels.cz Třeba se tam časem objeví i fotografie pohublého podnikatele Antonyho :-)
  • 12. 10. 2002 0:35

    Kdosi (neregistrovaný)
    z icq:
    aaa (11:50 PM) :
    Dneska byl docela dobrej program na Casablance :-) dalsi dil serialu: Admin v koncich :-) Serie "Explorer stale nejede" je dost povedena. Vypada to na vic dilu...

    bbb (11:49 PM) :
    myslim webcam? mam minulej dil, z nedele :-))

    aaa (11:50 PM) :
    Tak to sem mozna koukal na reprizu :-)

  • 17. 10. 2002 22:55

    hrobník (neregistrovaný)
    Explorer má ryze bolševické (= odpovídající jednání klasického socialistického podniku) manýry.
    Ať už Explorer vlastní Přemysl Antony, nebo třeba Přemysl Oráč, či nějaký tajemný anonymní akcionář, služby Exploreru už mě nezajímají, a všechny své tam 'zawebhostingované' zákazníky po uplynutí fakturačního období stěhuji pryč!
    Navíc teď mám věcné důkazy o velmi pochybných (řekl bych až spekulativních) praktikách Exploreru, které zveřejním na NETu.
    Explorer je zdechlina, a patří do krematoria.
    Už nikdy více!!!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).