Hlavní navigace

Názor k článku Facebook hlásí pokus o ovlivnění voleb, iPhony nejsou spolehlivější než Androidy a lidé netelefonují od PetrN - "Kolik z toho je materiál, úspory na dovolenou,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2018 9:29

    PetrN (neregistrovaný)

    "Kolik z toho je materiál, úspory na dovolenou, nemocenskou, státní svátky, horší časy (zakázky jsou, ale za rok být nemusí), cesta (čas+náklady), nářadí, čas na to, aby si vyřešil papírování, protihodnota za nejistotu, přesčasy a práci o víkendech....."

    Nevím, kdy u Vás byl naposledy řemeslník, ale 1000 - 2000 Kč je za hodinu práce, bez materiálu, dovolená/nemo­censká/svátky jsou započítány stejně jako u normálního zaměstnance - je to prostě přepočet na hodinu práce. Naposledy mi k tomu řemeslník připočítal cestu a dokonce i nářádí, které měl půjčeno z DEK prodejny.

    Samozřejmě toto nemůže aplikovat každý řemeslník, paušalizace by v tomto případě byla velmi nekorektní, ale v poslední době toto dělá čím dál víc řemeslníků, vědomi si toho, že je jich prostě nedostatek. Naučili se používat tabulkové ceny a nikdo se s Váma nebaví:

    - taková cena ja za metr čtvereční
    - tohle je cena za dopravu (ale ne materiálu, ale sama sebe)
    - tohle je cena za půjčené nářadí
    - atd. atd.

    A stává se i to, že se s malířem domluvíte na vymalování, upřesníte si metry čtvereční a cenu a on po dokončení práce příjde s cenou o jednu třetinu vyšší, protože "se udělala chyba, do metru čtverečních se počítají i okna a dveře a je to součástí vícenákladů". Tedy doporučuji dobře sepsat jakoukoliv smlouvu s řemeslníkem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).