Hlavní navigace

Názory k článku Facebook mazal falešné účty a stránky, WordPress na křižovatce a Google chystá podcastovou aplikaci

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 8. 2018 23:37

    Klik je cvik (neregistrovaný)

    Všeobecně platí že přečíst neznamená vědět. ;)

    Proč by utíkali ? WP je právě docela v poho, jen to chce opravdu poznat mantinely a základní principy tvorby listu a jeho smyslu ..

  • 27. 8. 2018 13:40

    hbsfdas (neregistrovaný)

    Hlavně, pokud někdo umí programovat, tak od WP uteče. Stačí si přečíst jak to tam chodí, to se pak ani nedá dívit, že se WP kódově neposunul a je to pořád stejná babračka.

  • 27. 8. 2018 12:22

    Niemand (neregistrovaný)

    Ta studie Warwické univerzity a její interpretace v NY Times přehledně ukazují jak je se společností manipulováno. Nikoliv tak, jak je popisováno, ale přesně chováních těchto subjektů, které informují určitým způsobem a vliv jejich manipulace je pak vidět například na panu Dočekalovi.

    Ve odkazovaném článku je zmíněn příklad Rolfa Wassermana, kterého popisují jako konzervativního, neextremistického pisatele, jenž informuje o různých případech zločinů způsobených migranty a článek rovněž zmiňuje, že jeho příspěvky nespadají do hatespeech ani fake news. Takovýto typ člověka je kritizován za to co dělá, protože tím negativně ovlivňuje další čtenáře.

    Přitom jeho konání je pouze obranou proti manipulaci médíí, která dělají totéž v obráceném gardu. Například článek důsledně píše o uprchlících, nikoliv o migrantech. V článku je i věta: "Karsten Müller and Carlo Schwarz, researchers at the University of Warwick, scrutinized every anti-refugee attack in Germany ..." Přesně tohle se děje po celém západním světě, kde místo zkoumání příčiny, což je chování migrantů, se zkoumají následky a reakce, čili rostoucí nevraživost starousedlíků.

    Nicméně si mohou být jistí, že snaha o potlačování důsledků bez reflexe příčin, nedojde úspěchu i kdyby se rozkrájeli. Je to totiž marný boj proti principu akce a reakce. Reakci úspěšně změníte pouze tehdy, když se budete zabývat příčinami. Pokud budete stále řešit pouze důsledky, neošetřené příčiny budou generovat nekonečnou řadu nových a nových důsledků.

    Panu Dočekalovi bych pro větší objektivitu doporučil pestřejší skladbu novin z širšího spektra, protože jeho nadšené vystavování se liberalismu už začíná zřetelně ovlivňovat jeho práci. Tohle se děje opakovaně a pan Dočekal si to možná ani neuvědomuje. Například když před čtvrt rokem v souladu s extrémistickou levicí označil Jordana Petersona za podporovatele alt-right, pro které dělá videa.

    Pane Dočekale, take souhlasíte s tím, co je naznačeno v odkazovaném článku, že lidé by neměli psát o zločinech migrantů i kdyby se vyhnuli hatespeech a fake news, protože tím negativně ovlivní další? Jestli si upřímně odpovíte že ano, pak se možná raději poohlédněte po nějakém vhodnějším žánru jako je komentování, satira, humor ..., protože objektivní novinář zabývající se zpravodajstvím z vás už nebude.

  • 26. 8. 2018 21:54

    PetrN (neregistrovaný)

    Souhlasím s Vámi, o žádnou křižovatku se nejedná, Gutenberg je jen buzzword, pagebuildery typu Gutenberg už dávno pro různá CMS existují, stejně tak se dá na různých CMS včetně Wordpressu postavit kvalitní e-commerce řešení. Na příkladu Facebooku se dá dobře ukázat, co se stane, když svěříte vaše data, vaši prezentaci, atd. nějaké "velké" službě. Jednou změní podmínky a neuděláte s tím nic. Navíc, pokud si spočítáte náklady v měsíčních poplatcích (zvláště u e-commerce řešení), rozhodně není vše tak jednoznačné.

  • 26. 8. 2018 21:34

    Klik je cvik (neregistrovaný)

    ,, WordPress prý stojí na křižovatce. ,,

    WP na žádné křižovatce nestojí jen návrháři a vývojáři, kteří jsou již spokojeni s úpravou témat WordPress, stránek a příspěvků, pravděpodobně stráví spoustu času experimenty s pokusy a chybami. Noví WP uživatelé časem zjistí Gutenberg má své omezení to je tak vše. Problém WP je v samotné komunitě kde i za peníze mnohdy nedostanete to co je prezentováno a nezbude vám nakonec nic jiného než se učit a to je zřejmě to na co autor článků naráží že uživatelé se prostě nechtějí učit, protože žiji v mylném domnění že internet je Facebook, Twitter, YouTube atd. a že všechno ostatní jde na internetu samo nebo jen díky zmíněným globálním hráčům na kterých mají přeci tu ,, stránku -web ,, :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).