Hlavní navigace

Názory k článku Filip Špaček (Master Internet): Dotovaná datacentra nám kazí ceny a marže

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2017 8:01

    Trident (neregistrovaný)

    DDOS se muze stat kazdemu a druhy vypadek se tykal jen jedne napajeci vetve. Tyto veci se bezne deji v datacentrech i ruzne po svete a pokud clovek nechce platit neskutecne prachy za vyssi tier tak se na to musi pripravit. Napajeni ze dvou napajecich vetvi umi jiz dnes kazdy entry level mixer, takze je zaklad nemit knedlikove IT.

  • 7. 2. 2017 23:55

    Cx (neregistrovaný)

    S Masterem se nám vždy dobře spolupracovalo, ale minulý rok se jim moc nepovedl. DDOS útoky a minimálně jeden výpadek elektriky nás donutil hledat jiná řešení v zahraničních cloudech. Úplně odcházet nebudeme, ale nové servery tam také nedáme. Za minulý rok jsem měl pocit, že je minimálně pražské DC na okraji jejich zájmu a tenhle rozhovor mě jako zákazníka datacentra spíše zmátl. Pochopím, že se snaží rozjet svůj cloud, už méně, že to je snad nejdražší řešení a ještě na tom mají minimální marže, ale ta chůvička to je úlet :-)

  • 7. 2. 2017 21:43

    Trident (neregistrovaný)

    To co popisujes je klasické knedlikove české it. Bordel kam se podíváš a neschopný management. Najimaji studenty za pár susnu ani člověk s delší praxi v DC netuší jak se věci mají dělat poradne. Manažery nechci cechy.
    Mám dobře zkušenosti z kolegy z CTc. Kabeláž popsána a umístěna tak ze i po 10ti pivech víš jak udělat migraci na nový switch za behu.
    Ale když chcete dávat zkušeným lidem nastupak 40kkc... tak budiz. Jednou jsme zkusili Konkurenční malé DC z dotací na severu Čech. Už nikdy vice. Ten člověk tam ani neuměl anglicky a ani německý německý ukazoval hrdě čtyři servery v prázdným racku. Totální ostuda, no příště budu chytrejsi. Nehledě na to ze nám tam nešel od nás ani přímý E1 spoj od ústředny a muselo by se zajišťovat nějaké potenciálně nespolehlivé TDMoIP reseni. U těch vocasu nešlo pronajmout ani temný vlákno do jejich DC.

  • 7. 2. 2017 12:19

    ST (neregistrovaný)

    "Šlo by to bez dotace." - Opravdu ? Tak proč jste ji brali ?

    Autor zmiňuje, že pak musí projekt stejně udržovat. Tomu se říká podnikání a z toho udržování běžícího projektu jsou pak peníze. Bez dotace byste ale třeba nesehnali tolik peněz a neměli co udržovat v chodu a na čem vydělávat ! Naprostá demagogie !

  • 7. 2. 2017 11:30

    Franta pepa jednicka (neregistrovaný)

    Je to spatne. Jeden musi nejdriv vydelat, aby druhy mohl zacit podnikat se slevou. Spravedlnost dostava na frak.

  • 7. 2. 2017 11:28

    ZubatySysel (neregistrovaný)

    DC v Praze jsem za poslednich 5 let navstivil 2x. Prvne jsme poptavali par temnych vlaken a propojenou serverovnu. Trochu nestandard od firmy, co prisla z ulice, a bohudik neumeli nabidnout slusne reseni (druhe DC bylo nesmyslne drahe nebo technologicky prehistoricke nebo oboji). Klasicke lzi obchodniku o silenem rustu a upozornovani, ze brzy uz misto v salu nebude atp. Samozrejme se snazili nejprve prodat "cloud", kde po specifikaci poctu CPU a pameti uznali, ze tudy cesta nevede.
    Druha navsteva byla po 2 letech, umistovali jsme technologie pro offsite backupy. Nepribyla snad jedina ulicka racku. Racky byly osazeny 24 portovymi 2960 od Cisca, takze si zakaznici volne do prostoru nechavaji viset krom obligatni neorganizovane kabelaze jeste switche a nekdy routery. Rack, ktery se dal pouzit, nasli az napotreti, prestoze chteli presne specifikovat zarizeni, ktere se bude umistovat. Prvni mel idiotsky instalovane listy a pochopitelne byl poloprazdny, protoze do nej vetsina lyzin nesla uchytit. Ve druhem si pro zmenu klient nainstaloval 2U server Fujitsu, ktery mel ovsem ve svem cele presah o par mm do pozice pod sebou a server pod nim by se musel vyndat, aby sel vysunout. Technici se opet divili, kdo to tam dal, jeste se snazili me premluvit, at instaluju server pod nej.
    Treti rack uz byl montazi svolny, ovsem nastal pro zmenu problem s konektivitou. Museli pres dva dalsi racky resp. jejich patch panely protahnout kabel do finalniho racku, protoze v nem proste nebylo misto v poddimenzovanem switchi a klasicky arogantni obsluhu DC jsem musel pres 30 minut premlouvat, at se podiva do nastaveni aktivnich prvku, protoze proste nepingnu ani jejich branu. Pak tedy aniz by odvratili zrak od monitoru, nebo se omluvili, rekli, ze byla spatne nastavena VLANa...
    Instalace 1U trvala pres 3 hodiny a dalsi zarizeni uz jsme umistovali jinam. Nikdo nepomohl s instalaci lyzin, byl neskutecny problem vubec sehnat cloveka, ktery by situaci resil.
    V Brne mel nas zakaznik cluster (12U) a kdo tam byl (nevim, ktery to byl sal), tak asi do smrti nezapomene, kolik je mezi ulickami mista. Prostory to byly naprosto nevhodne, ale chapu, ze se vyuzila nevhodna budova.

    Akorat me prekvapilo, ze si jedna neziskova organizace poskytujici virtualy, spolupraci s nimi pochvaluje.

  • 7. 2. 2017 11:16

    Ted (neregistrovaný)

    Master nemá špatné ceny v základu, ale dohání to pomocí dopňkových služeb které jsou palby. Např. ISPconfig 190kč/měs WTF? Tohle chce někdo v roce 17? Mraky konkurence to má zadarmo či za jednorázový příplatek a tak by se dalo pokračovat. Masteru fandím, dělají jinak svojí práci dobře, ale ta nevyrovnaná cenová politika jim bere spousty potencionálních zákazníků....

  • 7. 2. 2017 9:07

    ST (neregistrovaný)

    Myslíte například dotované technologické centrum v Písku, na kteérm se spoustu lidí zase jen nabalilo ? (https://cs.wikipedia.org/wiki/Technologick%C3%A9_centrum_P%C3%ADsek)

    Mě to prostě vadí, když někdo podniká jen proto, že dostane dotace. Je to hnus. Vždyť tam nedělají nic jiného, než co ostatní podnikatelé v oboru. Navíc se na to hnusně nabaluje spoustu příživníků - http://www.tcpcloud.eu/. Lidé, kteří by jinak šanci nedostali, ji díky dotacím dostanou. Ptám se, je to dobře ?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).