Hlavní navigace

Názor k článku Filmaři a režiséři kritizovali existenci kanálu ČT 4, olympionici se ho zastali od anonym - 2) Zapomínáte ovšem, že všechny Vámi uváděné kanály...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 1. 2011 15:39

    bez přezdívky
    2) Zapomínáte ovšem, že všechny Vámi uváděné kanály jsou placené. Kdyby alespoň jeden takový dokumentární kanál byl volně, ne nutně v DVB-T, ale minimálně na satelitu jako nekódovaný nebo alespoň v základní neplacené nabídce CS Linku a Skylinku, bylo by to hned o něčem jiném. A pokud je nějaký tématický kanál, který by se dal ufinancovat jako neplacený i na malém českém trhu, pak je to právě dokumentární kanál. Ostatně, stačí se podívat co bylo nejúspěšnější na Z1, byly to právě dokumenty a pak jejich Interview. Kdyby se Z1 přetransformovala na dokumentární a publicistický kanál, věřím že by přežila i v DVB-T. Bohužel se nestalo, z různých důvodů. To ale neznamená, že by volný dokumentární kanál nebyl potřeba.
    Jinou otázkou ale je, zda by takový kanál měl být pod hlavičkou veřejnoprávní ČT. Osobně si myslím, že možná i ano, protože jak je vidět, komerční subjekty se k takovému kanálu bohužel příliš nemají a pak je právě na ČT, aby tu mezeru na trhu zaplnila. Nejlépe pak přeformátováním ČT1 z vyloženě komerčního na dokumentárně publicistický kanál, s tím, že původní seriálová tvorba a dětské pořady by se přesunuly na ČT2 a ten zbytek, jako je Stardance a pod. stejně nemá na veřejnoprávní TV co dělat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).