Hlavní navigace

Názor k článku Filmbox HD vysílá volně na satelitu, i pro české diváky od Jan Popovič - Polsko zruší koncesionářské poplatky 07.03.2008, 19:38 včera | autor:...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2008 12:34

    Jan Popovič
    Polsko zruší koncesionářské poplatky
    07.03.2008, 19:38 včera | autor: redakce Parabola.cz

    Polská vláda vedená Občanskou platformou (PO) zruší koncesionářské poplatky za televizi a rozhlas. Splní tak jeden ze svých předvolebních slibů.

    Malgorzata Kidawá-Blonská z PO ve čtvrtek ve Varšavě uvedla, že během dvou až tří měsíců budou připraveny příslušné novely zákonů. Jako první nebudou muset platti koncesionářské poplatky důchodci a od roku 2009 pak všichni občané. Předseda parlamentní frakce Cezary Chlebowski jako důvod uvedl, že v současné době poplatky za TV a R platí jen 40 procent domácností. Roční poplatek za televizi a rozhlas v Polsku činí 186 zlotých (tj. cca 1300,-Kč).

    Vybírané poplatky mají být nahrazeny příspěvky ze státního rozpočtu. Společně se na tom budou podílet rezorty kultury, školství, vědy a zahraničí. Opozice ale varuje, že odstraněním poplatků může dojít ke krizi veřejnoprávních médií a také ztratí politickou nezávislost.

    V Česku se od ledna letošního roku platí koncesionářský poplatek za televizi o 15,-Kč vyšší - tedy 135,-Kč měsíčně. Za rozhlas se v ČR platí 45,-Kč.

    Zdroj: DPA,ČTK

    Co na to JanMan který podporuje vše co je jen pro pár lidí a ostatním se směje,že jsou socky které neumí vydělávat jinak než rukama či krádst jako tyz počátku 90let za vlády ODSss...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).