Hlavní navigace

Názor k článku Firmy podle BSA zaplatí letos za nelegální software v průměru o 10 procent více než loni od Lol Phirae - http://diit.cz/clanek/navod-jak-spravne-prezentovat-tiskove-zpravy-od-bsa Tak takhle ne, milí kolegové. Tohle je typická...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 3. 2012 8:22

    Lol Phirae (neregistrovaný)

    http://diit.cz/clanek/navod-jak-spravne-prezentovat-tiskove-zpravy-od-bsa

    Tak takhle ne, milí kolegové. Tohle je typická ukázka špatné prezentace tiskové zprávy BSA. Tím se dostáváme k ideálnímu návodu na to, jak tiskové zprávy BSA prezentovat:

    NIJAK.

    BSA těží z publicity a je úplně jedno, jestli pozitivní (taková nejspíše ani neexistuje), nebo negativní. Jakákoli zmínka o BSA je pro BSA reklamou a čím více se snažíte ve své formě prezentace tiskové zprávy BSA pošpinit, jakkoli to děláte korektně, tím pro BSA lépe. Ideální je tiskové zprávy BSA nečíst, mazat, hodit do koše, nezabývat se jimi, nejlépe vůbec veřejnosti nenaznačovat, že nějaká BSA existuje (jakože stejně neexistuje, ale to je nepodstatné, protože to, že něco nemá právní subjektivitu, neznamená, že to nemůže prudit). Jedině to může pozici BSA oslabit. Když někdo za BSA někoho nahlásí policii či soudu, je to pořád jeden případ, který se musí řešit. Šířením negativní kampaně BSA se věci řeší samy a BSA nemá žádnou práci, všechno za ni udělají novináři, ať už to budou ti, kteří se budou pozastavovat nad informacemi v tiskové zprávě uvedenými (lepší případ), nebo sežerou BSA všechno takřka i s navijákem a budou dělat v podstatě prodlouženou ruku mluvčího (jako to typicky dělají televizní stanice, které o tom vědí houby, ale mají bezva matroš do hlavní zpravodajské relace).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).