Hlavní navigace

Názor k článku Flash opět obsahuje kritické chyby, podle Adobe je už používají útočníci od Tomáš2 - Samozřejmě, že má JIT, GC a další srandy....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2016 17:10

    Tomáš2 (neregistrovaný)

    Samozřejmě, že má JIT, GC a další srandy. Googlit ti to nebudu. OpenCL je možné, že nemá, nevím jistě, vím ale, že s agalem měl velké plány, mimochodem právě třeba tahle část ActionScript nedokáže kvůli kompilaci sharderů běžet bez JIT.

    Flash je celá velká platforma a ne jen plugin v prohližeči. ActionScript je už poměrně rozsáhlý jazyk.

    Ty mluvíš pouze o jeho malé části - pluginech do prohližečů, jenže užití flashe jde mnohem dál. Nikdy jsem nepsal flash pro prohlížeč, zato jsem psal řadu obslužných aplikací právě ve flashi, vč integrace c++ kódů.

    Ven čert naše různé pohledy, klidně jsi se s tím nemusel nikdy setkat. Pokud ale je flash v prohlížečích tak jiný, osekaný, je to možná ten hlavní bezpečnostní problém. Adobe má Flash jako jeden produkt a nejspíš interně si jeho možnosti ošetřuje a právě tohle se jim dlouhodobě nedaří udržet bez chyb a je možné vlastnoručně kompilovat kód, který mechanismi obchází. Očividně udělat light verzi jen pro prohlížeče není tak triviální.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).