Hlavní navigace

Obrazem: Chytré kamery, parkování i přechody. Vítejte v plzeň­ském Smart City Polygonu

11. 7. 2019
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Wolf, Internet Info
Skrytý v borovicovém lese na okraji Plzně se nachází Smart City Polygon. Nabízí demonstraci využití IoT zařízení v reálné praxi. Pojďme se podívat, jak to tam vypadá.

Za projektem stojí primárně společnosti Omexom GA Energo a energetický gigant E.ON, jeho tvůrci ale tvrdí, že je otevřený komukoli, kdo nabízí technologie použitelné pro chytrá města a k nim otevřené API. 

Polygon se nachází v domovském areálu společnosti Omexom a na reálném provozu demonstruje různé scénáře nasazení chytrých technologií v praxi, což je navzdory častému nadužívání termínu Smart City pro řadu lidí stále obtížně představitelná záležitost.

BRAND24

Technologie jsou rozděleny do čtyř základních kategorií podle primárního způsobu využití – bezpečnost (zahrnující kamerový systém, perimetrický zabezpečovací okruh a systémy následné analýzy a vyhodnocování obrazu), dopravu, veřejné osvětlení a životní prostředí. V praxi se ale kategorie do značné míry prolínají.

Podívejte se, jaké technologie v polygonu najdete:

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník serveru Lupa.cz a expert na blockchain a kryptoměny. Jako šéfredaktor v minulosti vedl ADASTRA Business Intelligence Magazine a server ITbiz.cz. Dnes pracuje jako redaktor časopisu Forbes.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).