Hlavní navigace

Názor k článku Francouzské nadšení pro Ultra HD má udržet zájem o pozemní vysílání od anonym - A třeba v SRN komerční stanice také nevysílají...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 3. 2019 10:32

    bez přezdívky

    A třeba v SRN komerční stanice také nevysílají v HD volně, takže to zcela jistě není jenom nějaká česká doména. Navíc to francouzské nadšení je jasně podané tak, že má udržet zájem neboli ten zájem klesá (kdyby neklesal, nebylo by co udržovat).
    Jakoby bezplatná TV - která ve skutečnosti vůbec bezplatná není, protože ji vždycky musí někdo platit - má hlavně problém v ekonomické udržitelnosti a nejistých výnosech. Reklama je fajn, ale přece jenom milióny abonentů, co pravidelně platí u Pay TV, jsou jistější. A reklama k tomu už zjevně platícím divákům příliš nevadí.
    Kdo se naopak třepe hrůzou, jsou pozemní vysílatelé, kteří svůj model postavili na tom, jak jim budou TV stanice platit a nemohou se pořád vyrovnat se situací, že TV stanice na to začínají (nebo mají) názor jiný a za vysílání již nejsou ochotny platit nic a naopak čekají, že vysílatelé budou platit jim. Tento trend je prostě nezadržitelný a jak známo "kdo chvíli stál, stojí opodál".

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).