Hlavní navigace

Názor k článku Gabriel Kalapoš (PayU): V e-komerci se v Česku protočilo 60 miliard od T. - No a když máš eshop a budeš chtít...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 11. 2012 0:39

    T. (neregistrovaný)

    No a když máš eshop a budeš chtít pro zákazníky platební bránu, tak tam dáš co? Banka ti smlouvu na karty nedá bez obratu a historie nebo za naprosto nesmyslné implementační podmínky a hlavně ceny. Pak zbývá v podstatě PayU a GoPay. Jeden za 18 a druhé bez 2 za 20 jak se říká. A většinou daný eshop systém podporuje buď jednoho nebo druhého, takže o výběru moc není řeč.

    PayU teď konečně vyhodilo na eshopech na karty Moneybookers, což byl největší nesmysl jaký tam v systému měli a mají klasickou platební bránu webpay od ČSOB + k tomu slušný výběr ostatních metod, takže pro eshop je to docela použitelné za rozumné poplatky. A kdybych se měl ohlížet na to, komu která firma patří a podle toho (ne)nakupovat, tak si tady nemůžu ani koupit rohlík v tomto státě. Druhá platební brány (GoPay) není taky špatná, ale nenacpu to do shopu bez cizí podpory, na rozdíl od PayU. Navíc primárně jde o česko, tak mě nemusí zajímat, že PayU jinde neznají.

    PayU si uškodilo tím aukrem, za způsob jak to vnutili uživatelům. Ale větší hlupák je prodejce, který nebere platbu přes PayU. Sice s tím taky nesouhlasím jak to vnutili /navíc rozhodně nevěřím jejich kecům, že to nezpoplatní/, ale nedovolil bych si kupujícím odmítat platby, no tak mám peníze na účtu o den později, to se toho stane.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).