Hlavní navigace

Názor k článku Gabriel Kalapoš (PayU): V e-komerci se v Česku protočilo 60 miliard od Desmos - Proč splácá protože použije free systém? Je to...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 11. 2012 9:46

    Desmos (neregistrovaný)

    Proč splácá protože použije free systém? Je to jen o schopnosti každého. Před časem jsem tuto otázku řešil, protože jsem měl placený shop a docela mne prudilo utrácet peníze za stavebnici kde bych za každé vylepšení musel ještě tvrdě připlácet a tak jsem se odhodlal jít do free shopu. Po delším zkoumání jsem se rozhodl pro Prestashop a vůbec nelituji. Jednak jsem se musel trochu posunout vnitřně, abych si nainstaloval a nastavil sám, a druhak, shop je kupodivu funkčně lepší než ten původní tvrdě placený. A není problém si i dokoupit moduly či nechat udělat vlastní šablonu. Vývoj Presty jde stále kupředu, má obrovskou komunitu a když je problém, vždy se najdou guruové kteří pomohou. V nájmu jsem byl závislý na adminech systému a byl jsem svým způsobem rukojmí poskytovatele který měl navíc k dispozici i moje data.
    No a co je i důležité, po prolomení pochybností o správné volbě se pouštím do dalšího projektu. Domény i vhodný hosting jsou za pakatel a není to pro mne prakticky žádné riziko jako dříve, když jsem již přesně věděl kolik utratím a nevěděl kolik vydělám. Takto, i kdyby projekt nevyšel, nic mne nestojí a zůstanou mi zkušenosti a posunu se technologicky zase o něco výše.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).