Hlavní navigace

Názor k článku Snadný výběr nejlepšího penzijního připojištění od Internet Infa od JKL - Kdy už konečně lidem docvakne, že "hra o...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 6. 2012 15:00

    JKL (neregistrovaný)

    Kdy už konečně lidem docvakne, že "hra o peníze", kterou všichni hrajeme ať chceme nebo ne, není o tom kolik ušetříme nebo neušetříme, ale o tom kolik VYDĚLÁME NEBO NEVYDĚLÁME.

    Znáte někoho kdo si "ušetřil" na vlastní blok nájemních bytů? Já teda ne. Ale znám několik lidí, kteří peníze nešetřili, ale investovali a pak si na to VYDĚLALI.

    Napřiklad jedna moje známá neustále řeší jestli něco v Kauflandu koupí s 10% slevou a jestli náhodou nemůže někde získat soutěžní kupón. A dokáže tak měsíčně "ušetřit" odhadem okolo 200 Kč.
    Pak se jí ovšem naskytla příležitost investice na hypotéku, ze strachu do toho nešla a člověk po ní na tom měl odhadem nějakých 800 000 Kč čistého zisku.

    To je příklad mezi "šetřením" a VYDĚLÁVÁNÍM. Ano, ten investor po ní nestříhá kupony na 10% slevy, nehádá se o špatně namarkovaný rohlík za 2,5 Kč. Ale když ten čas věnuje vydělávání, tak je přes to oproti ní několik milionů ročně v plusu.

    A jestli se ptáte jak využít 500 Kč investici měsíčně? I to se dá... Pokud do čehokoli každý měsíc investujete 500 Kč a zpátky dostanete 550 Kč, tak to přeci není problém, ať už děláte a umíte cokoliv. Pak stačí na ty peníze nesahat, znovu je celé investovat a další měsíc opět vydělat 10% a tak dál...
    Když udržíte tento 10% růst po 240 měsíců (20 let), tak ten 240 měsíc si vyděláte 3 906 MILIARD KORUN, tedy 3,9 BILIONU KORUN :-). A to byla Vaše investice na počátku 500 Kč a jinak jste do toho nedali VUBEC ŹADNÉ PENIZE :-).

    Myslíte, že 3,9 bilionu je možné ušetřit střádáním? Ne, dají se pouze vydělat...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).