Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku GES, český spolumajitel Primy, přikoupil k rádiím Hey ještě Kiss, Beat či Country od Martin Ksilt - Jose z vaseho prispevku na me dychaji nejaka...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 1. 2013 9:50

    Martin Ksilt

    Jose z vaseho prispevku na me dychaji nejaka traumata (nadlidi) a pak snad zavan zavisti ci zaste (podelane R1), uplne zbytecne.

    R1 vybudovala particka nadsencu (jeste nekolik tech puvodnich nadsencu dodnes tvori jadro stanice), kteri si museli nejednou projit narocnou zkouskou kdy se velci hraci pokouseli z tohohle altrnativniho klenotu udelat dalsi komercni slataninu.

    Kdyz pristoupim na vas tezi o obavach z celoplosneho vysilani, nebylo by to az tak nepochopitelne, protoze ta by jim prave mohla zlomit vaz. Nikoliv primarne obchodne, ale hlavne dramaturgicky. Masy vyzaduji jinou zabavu a v tomhle pripade mene vic nez kdy jindy znamena vice.

    A nemotejte do toho pate devate verejnopravni, to nema s R1 nic spolecneho.

  • 24. 1. 2013 2:12

    bez přezdívky

    No to oni se bojí, to si buďte jist. Žijí prostě ve vnucené a roky zde předváděné iluzorní představě, že nadlidé žijí pouze v Praze a že venkov by jejich hudbě nerozuměl. Tedy, že by se vysílání z dalších vysílačů nevyplatilo. Tyto zcestné představy jim byli vtloukány do hlax přes desítku let... A nejen jim. To i o rockové hudbě se tvrdilo totéž ! Dokonce i Country rádiu soudruzi omýlali denně o hlavu, že se taková stanice může oživit pouze v Praze !!! To beze srandy. To jsou holá fakta, která by ještě možná i šla dohledat. BEAT to samozřejmě prolomil a dokázal, že rock se poslouchá po celém ČR. Country zareagovalo, velice, velice pozdě. Když by reagovali včas, mohli mít pokrytí, jak E2. No a strachy podělané R1 nezareagovalo nikdy. Tedy žijí dál v předstravě, že jejich hudbu může mít jen Praha. Ale OK. Dobře, nevěří si. Tak a´t si nevěří, to je jejich podnikatelský problém, já v tom peníze nemám.. Ovšem pak ano, pak když to tedy nejde komerčně a zde je tedy vidět, že to nejde komerčně. Tak pak to má jít veřejnoprávně a má to tedy zajistit ČRo Wave. Jenže to by zase v ČRo nesměla fungovat banda neřádů, kteří hází Wave klacky pod nohy, co ta stanice vysílá.

  • 24. 1. 2013 2:04

    bez přezdívky

    To nebylo myšleno na kvalitu.... To bylo myšleno takto. I FM i DAB/DAB+ v L-Bandu mi bere přijímač přes anténu z nějakého vysílače.

    Zatím co pokud jedu netový stream, jde mi to po telefonní lince, jiným to chodí po nějakém kabelu atd. Takže tím drátem byla spíše míněna ta nepřenosnost a nepružnost atd. Samozřejmě někdo má net přes Wi-Fi, že takže také z nějakého vysílače... Ale i tak...Prostě s těmi počítači jsou všeobecně problémy, někde to nejde použít v práci, jinde to vůbec není atd. atd. Tak to přirovnávám ze srandy k rozhlasu po drátě... Prostě jedno je tohle... A druhý je obyč vysílač fM nebo L-Bandu, kde si to chytnu, kde chci, když jsem v dosahu a žádným počítačem a netem se zabývat nemusím...

  • 23. 1. 2013 22:34

    Petr Pavel

    Stejně si myslím, že Wave je na okraji zájmu Čro kvůli dávnému navážení se do našeho "milovaného" prezidenta. To se přece nedělá...bubu­bu...Jo, hrad má dlouhé prsty - alespoň něco.

  • 23. 1. 2013 20:29

    Martin Ksilt

    Jose budte si jist, ze se niceho neboji, jen proste nemaji o celoplosnost zajem. Na tom neni nic nepochopitelneho. Klidne at si Wave funguje celoplosne, to je docela dobry priklad stanice, ktera by mela na necem takovem pracovat.

  • 23. 1. 2013 20:23

    bez přezdívky

    Já jsem neřekl, že mi na nich něco vadí...To jsou u nás na FM horší věci...Ale nezajímají mě...K ničemu nejsou...Beat, Radio 1, CR i Spin jsou specifické něco zajímavého dělající stanice...Kiss jsou zbytečné a o ničem... I když samozřejmě, je jich škoda...Vezměme to od začátku. Když Kiss začalo tak asi půl roku hráli velice dobře, ale nechytli se s tím, veřejnost na to nebyla připravena...Takže to zrušili ten program...Neuspělo to komerčně...Tak začali dělat vesnické diskotéky...No mohli to sjednotit a udělat konkurenci E2...Ani to neudělali...Mohli z toho udělat Dance rádio apo vzoru ukrajinského nebo ma´darského Kiss, předběhnout Dance rádio jako takové nebo i současné SeeJay radio atd. Ani to neudělali. Udělali takovou regionální plácanou. Tak ať se tam plácají až se uplácájí. Já to neposlouchám k ničemu to není. Ale jako, že nby mi to vadilo, to mi to nevadí, ničím, mě to neirituje nebo nepopouzí jako Blaník Impuls apod. stanice. Když si to chce se to plácat, a´t se to plácá, je to jen zbytečné, ale neškodné, nic víc, nic míň.

  • 23. 1. 2013 20:14

    bez přezdívky

    To je sice pravda, protože jen 1x si zažídali o frekvenci v Táboře a pak to stáhli a tvrdili, že jsou jen urban rádiem a že vysílají jen pro Prahu. Ovšem velkou popularitu mají třeba i v Ostravě. Samozřejmě netem to jde. Ovšem je to určitá degradace na jakýsi rozhlas po drátě. Takže samozřejmě, když by začali vysílat normálně tj. rozlezli se jako Beat. Bylo by mi to milejší. Jenže oni se bojí. No tak nemusí to dělat. A´t si tvrdnou v Praze, je to jejich věc. Celoplošně by mohlo fungovat Wave.Jenže tam je zase problém s tím molochem ČRo uza zadkem a veřejnoprávností a s nadaním, že jde jen o ppříliš úskou skupinu posluchačů atd. Prostě alternatiova to nemá jednoduché ani komerčně ani veřejnoprávně.

  • 23. 1. 2013 16:07

    Martin Ksilt

    Radio 1 nikdy nemelo o celoplosne vysilani zajem a nemyslim si, ze by to byla jejich priorita. Nepotrebuji masy. Jim staci kvalitni a stabilni posluchaci. Nehlede na fakt, ze diky internetu je R1 dostupna komukoliv.

  • 23. 1. 2013 0:57

    K-A-R-L-O-S

    Záleží co nový majitel chce,zlé by bylo pokud by chtěl zisk za každou cenu tedy komerčnost a zisk vždy na prvním místě,takže schrnuto další verze F1 a E2 nebo podobných dílek.to by byl devastace vysoce ceněných a vytvářených rádií hold hodnocení kvality a hodnota práce není důležitá protože to hold nepřináší dostatečný zisky...rád bych se mýlil a nový majitel ponechá současnou ůroveň a nebude zasahovat do vysílání a nebude se snažit zvyšovat komerci do těchto rádií,to by byl IDEÁLNÍ STAV bohužel =(

  • 22. 1. 2013 23:13

    e-jirka

    Jose, zcela objektivně - co Vám tak strašně vadí na KISS rádiích, mimo faktu, že tuto hudbu neposloucháte? Myslím si, že Kiss rádia mají svůj specifický formát, který se do značné míry odlišuje, třeba od Evropy 2 a Fajn radia. Nabízejí poměrně dost hudebních speciálů (v rámci svého formátu a cílení) a řekl bych, že se jedná o nejvíce kontaktní stanici v česku.
    Kousněte konečně, že jsou tu i jiný lidé, než jen rokeři a vyznavači alternativy :)

  • 22. 1. 2013 22:44

    bez přezdívky

    Nic méně, když tak dumám nad touto dle mého názoru opravdu strašlivou zprávou. Mohlo by to teoreticky pootevřít trochu více dveře DAB/DAB+.
    Tedy pokud GES zdevastuje zmíněné stanice nebude tím už na českém FM prakticky nic dobrého.
    Pokud by pak byl opravdu vypsán konkurz na celoplošný mux v DAB v III pásmu. A ČRa ho tedy vyhrály a spustily celoplošné vysílání. Pokud by Duhan nezrušil Wave a to by si udrželo úroveň mohlo by nahradit Radio 1 s tím, že by bylo dokonce celoplošné. No a GAMA pokud by tam bylo by mohlo nahradit Beat. Tedy tyto dvojky Wave a Gama by mohly dokázat nahradit jedničky tedy Radio 1 a Beat. A mohlo by to jet celoplošně v DAB. Tedy za těch podmínek...Ovšem to nikdo neví, co se stane, ale určitá naděje by v tom byla....

  • 22. 1. 2013 22:23

    bez přezdívky

    To je zatím nejhorší informace od začátku roku. Dle toho, jak nechal GES roky devastovat rádia HEY, jak přešlapoval sem a tam až byl veškeré rádiové veřejnosti k smíchu a sloučení pak prováděl tak, že naštval koho se dalo a udělal ho doslova proti srsti nebo pozpátku, přesně opačně nežli měl. Tak je velmi smutné, že pod něj spadla rádia společnosti Radio Investmenst. Radio 1 je v této chvíli nejlepší česká stanice, která, jak je správně uvedeno je positivně chápánu i v zahraničí. Tedy i Němci o ní píší pochvalné články a to se zase hned tak nějakému českému mediu nestane. BEAT je zcela jednoznačně nejlepší rockovým rádiem na území ČR a dělají tam i profesionální odborné rockové veřejnosti dobře známí DJ a hudební kritici a znalci z Českého rozhlasu. Country rádio je velice chtěným a populárním rádiem, které má též velké množství posluchačů, jak říkají je to klidné rádio do neklidné doby a jsou v něm též odborníci orientující se v hudbě country atd. SPIN je pak také velmi kladně hodnocen mladší generací, jako originální jedinečné R&B rádio. Jediné čeho mi nebude líto jsou rádia KISS. Ta mi mohou vlézt na záda. Ale všeho ostatního bude škoda. Nepředpokládám, že by to GES dokázal zachovat a udržet ve stávající velmi vysoké kvalitě. Tak to je fakt průser. Tahle koupě. Tedy domnívám se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).