Hlavní navigace

Názor k článku Gigabitové připojení od Vodafonu: rychlosti a zkušenosti s novým routerem od anonym - Také mám teď zkušenost s touto novou krabičkou....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 9. 2020 16:31

    bez přezdívky

    Také mám teď zkušenost s touto novou krabičkou. Dostal jsem ji k nově zařízenému připojení. Zatím jsem ji (dočasně) provozoval tak, jak si to Vodafone představuje - jako hlavní router, s tím že mám vše zapojené přímo do něj. První věci, které jsem si všiml je, že často se pro probuzení můj počítač musí dokonce zkusit připojít vícekrát, dojde na ~45 sekundový timeout. Občas se router domluvil jen na 100 Mbit a ne 1000 Mbit po Cat6 kabelu.

    Kromě již zmíněného osekaného nastavení je velmi vtipné, že ve webovém rozhraní routeru je veškerý javascriptový kód neminifikován, můžete si ho číst včetně komentářů vývojářů. Taktéž se z něj snadno dozvíte, jak se dostat k rozhraní pro techniky, a funkce na generování hesla je taky pěkně čitelná (seeduje se časem).

    Obecně to na mě zanechalo dojem, že tenhle produkt je zásadně nedodělaný. Nemožnost přepnutí do bridge módu mi vážně chybí, doufám že to zprovozní co nejdříve. Pokud nutně nepotřebujete podporu DOCSISu 3.1, tak bych nedoporučoval staré zařízení vyměňovat za tuhle zdánlivě nedodělanou krabičku.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).