Hlavní navigace

Názory k článku Globe Internet definitivně prodána

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 6. 2004 9:28

    Corwin (neregistrovaný)
    A tu mam konecne necakane rozriesenie zahady, ako sa jedna .com domena NEVIEM akym zazrakom dostala pod spravu ActiveISP, pricom spravcom bol Globe Internet. Nevraviac o tom, ze majitel domeny si vsetko vytelefonovaval jednak s Holandanmi a jednak so samotnym Globe Internet. To, ze maju bordel v uctovnictve a nevedia co a ako fakturuju a VOBEC netusia, ako sa domena spod ich spravy dostala pod spravu ActiveISP, svedci o profesionalite poniektorych ludi v Globe Internet. Som z toho hlboko znechuteny a verim, ze podobnym faux pas sa v buducnosti vyhnu.
  • 2. 6. 2004 9:31

    Eduard Hlava (neregistrovaný)
    Díky za obsažnější text, který pro mě sice moc nového nepřinesl, leč pro ostatní možná ano, ale neodpustím si 2 poznámky.

    1) Co že to Martin udělal s těmi doménami a pak ejhloval? :-) Pro méně chápavé čtenáře byste to mohli trochu vysvětlit, co že se vlastně investigativně dozvěděl.

    2) Tohle je natolik zajímavá zpráva, že se to mohlo objevit už včera odpoledne mezi Zprávičkami (s přípodotekem, že podrobnější info vyjde dnes). Nechali jste se předstihnout i některými blogy o více než 15 hodin.:-) A to je škoda. Omlouvá vás jen to, že jste "neotiskli" jako opičky jen výtah z tiskové zprávy, ale přinesli i něco navíc.
  • 2. 6. 2004 12:55

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Méně investigativním... prostě jsem, Edo, prošel domény držené Globem a dal jsem si dvě a dvě dohromady. To je standardní postup. Nejdříve se podíváš do obchodního rejstříku, pak projdeš registrované známky a nakonec prohlídneš doménovej registr. Z toho se vychází na úplném začátku, než vůbec začneš psát nějakej článek, než zvedneš telefon a zavoláš nejbližšímu zdroji. To je běžná novinářská rutina. Stejným způsobem jsem před měsícem postupoval i při přípravě podkladů pro článek o i-plus.cz, který vyšel minulý týden.

    O předstihnutí... první zprávu o transakci (bez uvedení podrobností) nám v pátek vyfouk Jirka Hlavenka. V té době jsme stále ještě věřili, že Globe dodrží dohodu, a tak jsme se drželi té naší části. V pondělí večer už bylo jasné, že Globe dohodu nedodrží, takže vyšla zprávička 31. 5. v 18.45 "Active ISP vstupuje do Globe Internet". "Některé blogy" nás následovaly po 19 hodinách a 30 minutách. Naopak lepší byl opět Jirka Hlavenka, který ráno napsal na Živě poměrně zajímavý článek ještě před tiskovkou. Další zpráva s podrobnostmi vyšla na Lupě 1. 6. v 17.05 "Active ISP zamíchá českým webhostingem" -- hodinu poté, kdy z titulní strany zmizela zpráva předchozí. Informace, že Globe mění podílníka je zajímavá, ale na pořádný článek sama o sobě nevydá (což se ukázalo i u Jirky Hlavenky).

    Proč jsme neotiskli opičky... Jak Mirek, tak já jsme byli na tiskové konferenci osobně. Protože jsme měli informace zjištěné předem, nemuseli jsme se ztrapňovat otázkami "kdy bude Globe poskytovat ADSL", "jaká je nejprodávanější aplikace" nebo "v jaké měně proběhla transakce" (jména kolegů snad raději zveřejňovat nebudu). Novináři musejí přijít na tiskovou konferenci připravení, PR jim v tom musí pomoci, pokud chce rozumné články. Kdyby to bylo podle mého gusta, mohl tu dnes vyjít článek o směřování Globe v dalších měsících a letech, ale nemáme na druhé straně partnera.
  • 2. 6. 2004 10:57

    noname (neregistrovaný)
    tak mám takový nějaký pocit že dittrich udělal s tím prodejem špatně, teď to mohl prodat lépe (ne že bych mu to nepřál)
    ovšem spíš by mě zajímalo, jestli náhodou ten prodej nesouvisí přesně s prodejem dittrichova podílu - tedy že do firmy nechtěli vstoupit, dokud tam bude dittrich a nebo prostě prodej části firmy konkurenci v nich vzbudil podezření, že by se jí mohl prodat i zbytek a že by pak museli kupovat za dráž.
  • 2. 6. 2004 12:22

    Martin Kopta (neregistrovaný)
    Vzhledem k tomu, jak bvyli nasupení, řekl bych, že Jakub to prodal Zoneru jenom pro zpestření.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).