Hlavní navigace

Názor k článku Google+ končí. Kam mohou jeho uživatelé odejít? od A.S. Pergill - VK jsem přehlídl, znám to spíš rozepsané, sypu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2018 13:51

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    VK jsem přehlídl, znám to spíš rozepsané, sypu si popel na hlavu...

    Co se týká toho fašismu: Mnohé z toho, co Brusel (potažmo EU) prosazuje, je z hlediska politické ekonomie fašismus a prvně jsme to viděli v Itálii za Mussoliniho (např. tripartita). I přímá a nepřímá podpora velkých korporací prorůstajících se státní (EU) organizací je v podstatě fašistický koncept (byť má blízko i k předlistopadovému režimu). I snaha o odbourání právního státu a o převedení politické moci na různé politické aktivisty (politické nevládky) s nulovou demokratickou legitimitou.
    Jistěže je EU daleko více kontaminovaná marxismem (ve formě neomarxismu) než mussoliniovská Itálie (nicméně Lenin Mussoliniho velice chválil), ale "nelze dvakrát vstoupit do stejné řeky" - je opravdu otázka, kam by starej Benito kučíroval Itálii v současné době, ale ani bych se nedivil, kdyby, přenesen strojem času do současnosti, se pocicmal s Junckerem, Hollandem i Merckelovou a nasadil v politice identický kurz (tedy, že by mu sedl neomarxismus).

    A, mimochodem, cenzura je u nás explicitně zakázána Ústavou, takže kdo ji podporuje (i na sociálních sítích a internetových médiích), je zcela jednoznačně proti samotným základům demokracie.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).