Hlavní navigace

Názor k článku Google má lepší služby než je Skype, ale potřebuje je zkonsolidovat od Jiří Macich ml. - „Google Hangouts nepotřebují DALŠÍ plug-in, je to ten...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2013 15:06

    Jiří Macich ml.

    Google Hangouts nepotřebují DALŠÍ plug-in, je to ten samý, jako pro Talk.

    „Další“ ve smyslu specializovaného plug-inu, nikoliv plug-inu, který by už uživatel v prohlížeči měl, tedy třeba Flash Player. Souhlasím, že to ale v textu vyznělo jinak. Upraveno.

    Google dělá služby primárně webové, protože to je základem jeho filosofie. (100% web vision.) Rozhodně nejde o snahu přilákat uživatele na webové stránky s reklamou. :)

    A proč tu filozofii asi Google má, že? :-)

    Nutnost instalace plug-inu považujete za svázaní s platformou, ale nutnost stažení desktopové aplikace nikoliv? :)

    Ne nutně. Aplikace může podporovat různé desktopové platformy a nikdo neříká, že souběžně služba nemůže být dostupná i jinak a jinde. Ostatně viz Skype.

    K pokročilosti webových technologií na poli multimediální komunikace bez plug-inů: http://blog.chromium.org/2013/02/hello-firefox-this-is-chrome-calling.html

    Ano, experimentální technologie s „initial support“ ve dvou z mainstreamových prohlížečů. Ne, že bych WebRTC nefandil, ale platí, co jsem napsal.

    Google+ mobilní aplikace nepodporuje Google Talk, Messenger/Pokec je samostatná služba.

    Vida, to jsem netušil. Díky za informaci. Pak je fragmentace ještě větší, než jsem myslel.

    Integrací Hangoutů do Gmailu se kvalita obrazu nezlepšila.“

    Já bych na základě vlastních zkušeností řekl pravý opak. Ostatně Google píše: „Unlike the old video chat, which was based on peer-to-peer technology, Hangouts utilize the power of Google’s network to deliver higher reliability and enhanced quality.

    mobilní aplikace pro Google Voice: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.googlevoice&hl=en

    Ano, další speciální aplikace pro jednoúčelovou službu. To je to, oč tu běží. Navíc, jako služba samotná, má omezenou geografickou dostupnost.

    volání přes Google Voice do USA zdarma funguje pokud vím i v našich podmínkách

    Podle oficiálního ceníku tomu tak není.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).