Hlavní navigace

Názor k článku Google se vrací, tentokrát na Seznam od Marek Turnovec (MaT) - No, ja kdysi zjistil, ze s php je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 11. 2002 18:21

    Marek Turnovec (MaT) (neregistrovaný)
    No, ja kdysi zjistil, ze s php je jeste jeden zpusob... :-) Nikde jsem to pak tedy nezrealizoval, jen jako takovou testovaci hracku, ale kdyz to tady tak ctu, tak to asi pouzivat zacnu. :-)

    O co tedy jde - mel jsem skript, pojmenovany treba index.php - no a URL pak treba takhle:

    http://server.cz/index.php/1234

    Co to delalo? Pustilo to skript index.php. No a v nem jsem si z nejake promene vytahl, jake bylo puvodni URL a z nej vytahl to, co bylo za nazvem skriptu... Mel jsem tam nejdriv nazvy stranek (neco jako index.php/about a tak), ale cisla jdou pouzit taky. To by tem fulltextum melo pripadat jako normalni stranky a mely by to indexovat, ne? No a kdyz by nekdo jo chtel, muze si za ta URL davat treba i ".html"... :-) A neni problem predavat pak i klasicke parametry (za ?).

    Mne se tohle reseni libi, ze nemusim pouzivat nejake moduly do apache (mod_rewrite) - protoze kdyz treba budu na nejakem hostingu, tak ne vzdy mam sanci presvedcit admina, aby tam neco takoveho dal...

    No ale kdyz uz by si clovek administroval svuj server, je jeste jedno reseni, jak to ucinit puvabnejsi... Misto Index.php muze byt treba php skript se jmenem index nebo treba "clanek"... A u konfiguraku v apachi se pak nastavi, aby to bral jako php skript, i kdyz to nema priponu php (phtml etc.).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).