Hlavní navigace

Názor k článku Google vám zadarmo zkontroluje bankovní výpis. Je o co stát? [DOPLNĚNO] od Petra - Na základě příspěvku uživatele Cohen, jsem se rozhodla...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2013 15:25

    Petra (neregistrovaný)

    Na základě příspěvku uživatele Cohen, jsem se rozhodla přečíst si ještě jednou celý článek, odpověď pana Hráčka i diskuzi na G+ a na Lupě. A musím říci, že se opakuje situace z historie. Velkým problémem je pan Dočekal. Jeho články oscilují mezi až nenávistí vůči Facebook a jeho porušování privacy a kontrastují se servilitou vůči lidem nebo firmám, co si z nějakého důvodu oblíbil. Nemám nic proti kritice Facebooku, je zcela na místě, ale stejně tak je nutné mít vyváženou žurnalistiku, hodnotit stejně kriticky ostatní jako např. Google. Jsme přesvědčená, že kdyby něco takového předvedl evangelista Facebooku, Dočekal ho roznese na kopytech a obvinil by Facebook i ze zločinného jednání. Má snahu věci buď bagatelizovat a nebo extrémně přehnat, není to vyvážená reakce a už vůbec ne žurnalistika.
    Profesionální žurnalista se má snažit psát vyváženě a z jeho práce nemá být cítit zaujatost a neobjektivita. A pan Dočekal roky ukazuje, že neumí hodnotit věci vyrovnaně a vyváženě. Jeho reakce jsou ve většině zbytečně útočné a tam, kde se tento pán objeví, to obvykle končí hádkou a nadávkami viz. diskuze na G+. Jako kdyby je tento pán přitahoval nebo vyvolával svojí povahou.
    Už se o tom píše několik let a Lupa ho drží jen proto, že bulvár umí rozpoutat diskuze, to znamená imprese a to jsou peníze. Dlouhodobě ale kvalita klesá a pověst Lupy také. Pokud se chce Lupa posunou do bulváru, ať to veřejně deklaruje, je vše jasné a nemusíme si tu na nic hrát a ztrácet čas. Pak je Dočekal ten pravý autor. V opačném případě je to nejhorší pisatel, když pominu jeho sklony grafomana a sběratele dat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).