Hlavní navigace

Názor k článku Gorila mobil: čím víc dat spotřebujete, tím levněji si můžete kupovat nová od x.f - A na to jste prisel kde? Virtualove pocesku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 3. 2014 9:20

    x.f (neregistrovaný)

    A na to jste prisel kde? Virtualove pocesku (v podstate sedivky co mohou volne prodava sluzby) maji ceny vyrazne horsi nez firemni zakaznici a nez "stare" sedivky (ty se operatori snazi postupne zlikvidovat).

    Konkurence nefunguje, protoze podminky co nabizeji virtualum operatori jsou u vsech tri zhruba stejne stejne.

    Je to videt na cenach co virtualove nabizi - vsichni jsou zhruba na stejnem levelu s tim ze ruznymi vypecenymi tarify se snazi skutecnou cenu ruzne zamaskovat.

    Virtual po cesku je velmi vykutalena zalezitost. Za par procent z marze (jednotky). Delate operatotovi kompletni servis pro zakaznika. Od marketingu, pres zakaznickou linku ci samoobsluhu az po billing, inkaso a vymahani pohledavek. A neustale mate riziko, ze vam nejaky zakaznik provola hodne penez a nezaplati vam a nespolehlivy system na zjistovani aktualne provolane castky vam to rekne az za den a blokace SIMky bude trvat dalsi den (pokud do toho nevleze vikend).

    To plati i pro data - ty si operatori uctuji po jednotlivych megabajtech.

    Smysl to ma mozna pokud uz nejakou skupinu zakazniku mate a faktury jim posilate, tak jim k tomu pridate polozku za telefon (a kdyz vam nezaplati tak jim vypnete elktriku nebo tak neco).

    V co doufat? Ze prijde z venku nejaky impulz co to rozbije (neco z Bruselu co sem pusti jine operatory do radiovych siti stavajicich nebo tak neco). Nebo ze zdejsi Vodafone co je cim dal vice v ... vystoupi z "klubu" a zacne se chovat konkrence, ale to spis prileti mimozemstani z Marsu a nauci nas komunikovat pomoci telepatie :-(

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).