Hlavní navigace

Názor k článku Hackerské útoky na vzestupu, brání i svobodný Internet od John Doe - Pane kolego, dovolím si nesouhlasit. Proč zamykáte vchodové...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 7. 2011 15:04

    John Doe (neregistrovaný)

    Pane kolego, dovolím si nesouhlasit. Proč zamykáte vchodové dveře u baráku? Aby Vás doma nikdo nevybral. Většinou to stačí, protože většina lidí neběhá po městě s nářadím na vloupání se do baráku. (Jinak řečeno: naoko bezpečnost založená na "obecně akceptované informaci" nikoliv na "objektivně pravdivé informaci"

    Proč se nestavět stejně k vašemu PC a on-line službám? Proč si své soukromí nechráníte? Proč BFU zveřejňuje kvanta osobních informací a potom se všichni diví, že se mu někdo vloupe na FB, do mailu a eventuálně najde něco, z čeho na daném BFU může PROFITovat.

    Je-li user svědomitý a soukromí si chrání, jak je možné, že společnosti, se kterými existuje obchodně-právní vztah ke svým zákazníkům mají převážně asi takový vztah jako má pes ke své misce. Momentalní generace už nemyslí. Dokonce myšlení vnímají jako něco ostudného.

    A ještě drobnost na závěr, drahý pane: KRÁST JE NORMÁLNÍ (za předpokladu, že slovo "normální" chápeme jako "to, co dělá většina obyvatelstva"). Všichni kradou: Zaměstnanci okrádají své zaměstnavatele (od kradení předmětů na pracovišti po okrádání společnosti nesplňovaním svých povinností => navyšováním nákladů společnosti), státní činitelé okrádají občany, občané krátí daně, číšník mi naúčtuje něco, co jsem nekonzumoval, ..., mohl bych pokračovat, ale myslím, že rozumíte o čem mluvím. A než budete namítat, že to je něco jiného: NE NENÍ. Nikdy nebylo a ani nikdy nebude. Je to přesně to stejné jinou metodou.

    A na závěr: bude-li se cenzurovat internet, pak zmizí poslední možnost přístupu k objektivním informacím. Není potřeba internet cenzurovat, stačilo by /bohatě/ kdyby lidi (obecně) nezavrhovali myšlení, protože pak pár jedinců PROFITuje na hlouposti většiny a většina si za to může sama.

    mno... tolik k mé slohové práci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).