Hlavní navigace

HBO uvede v prosinci výpravný Soumrak templářů. Natáčen byl i v Praze

28. 11. 2017
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: HBO Europe
UVNITŘ FOTOGALERIE A VIDEO – Novinky míří jak na filmový kanál, tak typicky jen na HBO GO. Sem přibudou kultovní Misfits či temné krimi Fargo.

V prosinci udělá hlavní filmový kanál HBO radost dětem, a nejspíše i jejich rodičům, a odvysílá hned několik krátkých animovaných filmů od studia Disney a také, 26. prosince, maratón čtyř dílů Pirátů z Karibiku.

Nedělní prosincové premiéry budou patřit hereckým osobnostem a začíná se hned tuto neděli, tedy 3. prosince, dobrodružným dramatem Zlato z roku 2016. Jde o příběh amerického obchodníka, který se vydá do indonéské džungle. Film byl natočen podle skutečného příběhu těžebního skandálu Bre-X Mineral Corporation z počátku 90. let. Ve snímku Jackie o životě Jacqueline Kennedy Onassis (2016) zazáří Natalie Portman 10. prosince a o týden později, 17. 12., uvidíme příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Sci-fi horor Život však ukazuje formu mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával.

NAPSALI JSME: Je tu nová aplikace HBO GO pro Apple TV a mobilní Android. Co přináší a jak pracuje?

Videotéku HBO Go si můžete předplatit samostatně za necelé dvě stovky měsíčně

Confederate – nový seriál HBO vzbudil pozdvižení ještě předtím, než vznikl první řádek scénáře

Temná krimi Fargo na HBO GO

Do on-line videotéky HBO GO, kterou si nyní můžete zakoupit i samostatně, přibude britská minisérie Střelný prach (Gunpowder, 3× 59 min.) o pokusu vyhodit do povětří britský parlament.

Nově ale bude zařazen například kultovní seriál Misfits (Zmetci, celkem natočeno 5 řad) a ceněné krimi drama Fargo (celkem natočeny tři řady po deseti dílech) s Billy Bobem Thorntonem a Martinem Freemanem.

Historická freska o Řádu templářů

Na závěr jsme si nechali letošní novinku, historické seriálové drama Soumrak templářů (Knightfall). Řád templářů, celým názvem Chudí rytíři Krista a Šalomounova chrámu, představovali nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu. Jejich moc a bohatství popuzovaly panovníky i církev – nepodléhali světské moci ani biskupům a sloužili pouze zájmům papeže. Nakonec proti nim vystoupil i on a papežskou bulou je zrušil.

BRAND24

Seriál se podle HBO „noří hluboko do utajovaného světa bratrstva válečnických mnichů“ od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, obviněním, mučení a upalování.

Seriál byl natáčen i v Praze a bohužel při něm došlo k vyhoření části barrandovských ateliérů. Soumrak templářů se vysílá každý čtvrtek od 7. prosince na HBO a HBO GO.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).