Hlavní navigace

Názor k článku Homenet: IPv6 v domácích sítích od Ondřej Bouda - Netuším, jestli je možné, aby Windows v základním...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 6. 2012 14:57

    Ondřej Bouda (neregistrovaný)

    Netuším, jestli je možné, aby Windows v základním nastavení nespouštěly žádné síťové služby - ony se ty počítače v BFU síti přeci jen nějak domluvit potřebují. Ale dobře, řekněme že tyhle porty budou to jediné, co bude FW ve výchozím nastavení blokovat.

    Jenže pak jsou tu různé aplikace ala webserver typu WebCamXP, které si BFU může zprovoznit např. jen proto, aby se mu povedlo správně naštelovat anténu (jako já - nějak jsem nezvládal koukat v kuchyni na TV a současně na půdě otáčet anténou). Opravdu má být každá taková aplikace automaticky přístupná zvenku?

    No a pak tu máme síťové tiskárny a disky, wifi AP/routery atd., časem třeba dojde i ty ledničky a žehličky. Čili zařízení, u kterých BFU neví, že je potřeba nastavit/změnit nějaké heslo pro správu (a když už to ví, tak dá heslo typu "petr") a u kterých se často ani nepředpokládá, že by byla "naostro" dostupná z internetu. A i kdyby se to u nich předpokládalo, tak i firmware jenom SW, ve kterém jsou občas díry - a nelze očekávat, že by si BFU hlídal bezpečnostní aktualizace ke každému zařízení, které do sítě připojí (nebuďme naivní, on to nebude dělat ani u toho firewallu).

    Takže: Opravdu trváte na tom, že vnitřní síť má být otevřená? Já s tímhle předpokladem prostě souhlasit nebudu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).