Hlavní navigace

Názor k článku Hospodářské noviny nabádají ke zločinu od Jiří Rybář - Za ty lidovky se omlouvám, to víte, už...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2000 10:24

    Jiří Rybář (neregistrovaný)
    Za ty lidovky se omlouvám, to víte, už mi to splývá:-). Co se týká domény reebok.cz, tak mám pocit, že jste mě nepochopil. Pokud tam někdo bude provozovat něco souvisejícího se sportem a oblékáním apod., tak je všechno v pořádku (i když ne tak docela). Pokud tam bude hláška "tato doména je na prodej za dva miliony", tak to je spekulantství (no fuj), a ten člověk by měl prohrát případný spor. (jestli mu reebok nezaplatí sám od sebe, protože je hloupý, když si něco podobného neohlídá ve všech zemích). To, že to není čestné, s Vámi ovšem musím souhlasit.

    Ale nebavme se o názvech známých firem, ale o všeobecných pojmech. Co si myslíte třeba o názvech měst a obcí? Neznám žádné větší město, které by vlastnilo svoji doménu od jejího původního zaregistrování. Jihlava údajně před časem zaplatila 40 tisíc za svoji doménu. Kolik by to stálo nyní, si neodvažuji tvrdit. Ještě teď je přístup některých radnic k internetu přezíravý a přitom za rok se budou o svoji doménu soudit!? Ne ať platí!!! A přitom některé stránky s názvy měst a obcí soukromých firem nabízejí uživatelům internetu podstatně kvalitnější informace než stránky, které spravují obce!

    Co se týká změny v názvu domény, tak jsme si nerozuměli. Nejde o to registrovat "seyznam.cz" místo "seznam.cz", ale třeba v případě obsazení "ivetabartosova.cz" použít "iveta-bartosova.cz" nebo "bartosovaiveta.cz".

    Vážený pane Zálešáku, zapomeňte na etiku! Nežijeme v ideálním komunismu, kdy by všechno bylo všech, nekradlo by se a každý by si vzal jen to co potřebuje. Již téměř 11 let tu je tržní hospodářství a tam se na etiku (u registrování domén i v podnikání celkově) nehledí a je úplně jedno, jestli jste v Čechách nebo v USA.

    S pozdravem Jiří Rybář
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).