Hlavní navigace

Názor k článku Hra o správce státního seed fondu začíná, na opravu „selhání trhu“ dostane miliardu od Michal Krsek - Jak se podileji vlady na Vasem pristupu k...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 10. 2012 8:32

    Michal Krsek

    Jak se podileji vlady na Vasem pristupu k Internetu, to netusim. A nikdy jsem netvrdil, ze Internet je zcela financovan z vladnich dotaci. To bylo kdysi, dnes je ta mira mensi - ale existuje.

    Server LUPA neni Internet.

    Budovani pristupovych sitich v odloucenych lokalitach typicky nejake ty dotace prinasi (at jiz otevrene nebo skryte). Stejne tak skutecne nove pristupy k budovani pateri (podivejte na projekty Internet2, National Lambda Rail nebo OPTIPuter) nebo aplikaci (podivejte se na projekty v programu Future Internet) jsou financovany vladami.

    Intermet nebyl od zacatku vojensky projekt. internet byl projekt oddeleni vojenskeho ARPANetu od dalsich siti. NSF financovala Internet jeste dlouho pote, co existovaly komercni patere (ATT, Sprint, MCI ...). Co se tyce ARPANetu, podivejte se, kde byly vybudpvany prvni uzly.

    Mimochodem vyzkum je velmi casto realizovan formou statnich dotaci (klidne jim rikejte granty, ale na veci to nic nemeni - podate projekt a dostanete nejakou dotaci na jeho reseni) nebo mate za to, ze je vsechen vyzkum je realizovan institucionalim financovanim?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).