Hlavní navigace

Názor k článku HTPC: jak na placené kanály a Blu-ray s filmy v rozlišení 4K od Jiří Macich ml. - I s existujícími omezeními lze stále poskládat HTPC,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2013 17:34

    Jiří Macich ml.

    I s existujícími omezeními lze stále poskládat HTPC, které bez problémů strčí všechnu spotřební elektroniku do kapsy a ještě tam bude mít místo :-) Vtip je v tom, že v rámci konceptu HTPC můžete hledat alternativy na úrovni komponent, nikoliv celých zařízeních.

    Například já měl starší DVB-T videorekordér, který nepodporoval MPEG-4. Měl čtyři tunery a po všech stránkách mi vyhovoval. Jenže loni mě namlsaly LOH v HD, tak jsem si koupil nový. Žádný se čtyřmi tunery jsem v té době nesehnal.

    Nakonec jsem si koupil jeden model se dvěma tunery. Na papíře vypadal použitelně. V praxi měl ovšem dost nešikovné ovládání a neuměl nastavit při nahrávání přes EPG časovou rezervu za záznamem, takže většina nahraných filmů a seriálů neměla konec.

    Kdyby se mi toto stalo v HTPC, tak si pomyslím cosi o kvalitách softwaru a nainstaluji si jiný. V tomto případě jsem videorekordér stačil vrátit e-shopu. Ještě, že jsem neporušil záruční plombu ve snaze vyměnit HDD s pro mě směšnými 500 GB.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).