Hlavní navigace

Názor k článku HTPC: vybrat skříň je umění, ale námaha stojí za to od Jiří Macich ml. - Záleží na preferencích :-) Já bych zase nerad...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2013 20:09

    Jiří Macich ml.

    Záleží na preferencích :-) Já bych zase nerad v obýváku nějakou chobotnici s různými externími zařízeními na prodlužovacích kabelech, takže raději vše uzavřu do jedné krabice.

    Ohýbat hřbet není nutné. Kvalitní displeje mají dnes dobrou čitelnost i z různých obskurních úhlů, takže informace vidět jsou a k ovládání postačí dálkový ovladač. Případně je možné HTPC instalovat výše nad televizi nebo vedle televize.

    Hlučnost navrhovaného konceptu nevidím dnes jako problém. Kombinace pasivního chlazení a tichých ventilátorů (např. zmiňované značky Noctua) uchladí i výkonné herní HTPC, aniž by provozní hluk obtěžoval.

    Za ticha v místnosti lze dosáhnout jemného šumění, které neobtěžuje o moc více než nějaké běžící PVRko s pevným diskem a malými ventilátory, které malé lopatky vynahrazují vysokým počtem otáček.

    Během přehrávání hudby a videa nebo hraní her pak už hlučnost není třeba řešit vůbec, protože to nepatrné šumění zkrátka hudba/video/hra bez problémů překryje. Ne jako třeba u konzole Xbox 360, kde bohužel pořád ten randál je slyšet. Zvlášť při filmech a hrách, kde není tolik hudby v pozadí.

    Externím tunerem předcházet rušení? Zajímavá myšlenka. Nejsem tedy zrovna odborník na tuto problematiku, ale interní tunery používám roky a nikdy jsem se nesetkal s problémy (analogové i digitální pozemní a satelitní vysílání).

    Naopak mě občas pozlobily externí tunery, zvláště při zapojení přes kabel. Někdy si systém postavil hlavu a při probuzení z hibernace je prostě nenašel. Stávalo se mi to tak jednou nebo dvakrát do měsíce, ale naplánované nahrávání bylo v háji.

    Tím nechci říci, že jiné koncepty HTPC jsou špatné. Na HTPC je právě krásné to, že si každý může vybrat to, co mu vyhovuje. Díky za výměnu názorů a přeji pěkný víkend.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).