Hlavní navigace

Názor k článku HTPC: vybrat skříň je umění, ale námaha stojí za to od Jiří Macich ml. - „Pokud bych chtěl něco většího (ATX) s diplejem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 5. 2013 18:45

    Jiří Macich ml.

    Pokud bych chtěl něco většího (ATX) s diplejem tak třeba Thermaltake VH2001BNS DH102 , ale asi to nebude tak kvalitní jako Silverstone..?

    Thermaltake bohužel pro HTPC už tolik nevyrábí jako dříve. Displej Thermaltake DH102 nebo Thermaltake DH202 toho moc neumí. Třeba se SilverStone CW03 se to vůbec nedá srovnat. Proto jsou zmíněné skříně Thermaltake cca o polovinu levnější.

    Kdybyste si přece jen vybral jednu z těchto skříní, tak pozor na ty dva zadní ventilátory. Jsou opravdu hodně hlučné. Zákazníkům jsem obvykle snižoval otáčky, ale osobně bych je vyměnil za modely Noctua NF-A6x25 FLX. I při větším počtu otáček jsou subjektivně v reálném provozu tak o polovinu tišší.

    Mimochodem do kterých case se dají přidat displeje?

    Teoreticky do libovolné s jednou nebo dvěma 5,25" externími šachtami. Nejmenší jdou pak i do 3,5" šachet. Záleží, jak který displej.

    Pochybuji, když někdo zajde do našich českých eshopů s elektronikou že se od prodavačů a "odobrníků" něco dozví, prostě co si člověk neudělá a nezařídí sám, to nemá...

    Přesně! A proto je pro drobné živnostníky s individuálním přístupem pořád na trhu místo :-) Nemalou část zakázek mi tvoří počítače, které si zákazníci nechali sestavit z vybraných komponent v e-shopu.

    Nebudu jmenovat, abych snad nebyl podezírán z pomlouvání konkurence, ale někdy mám pocit, že to tam sestavují cvičené opice.

    Zrovna včera chtěl zákazník vyladit SSD disk na PC sestaveném v jednom z předních českých e-shopů. Nejenže se technik neobtěžoval vypnout funkce, které SSD diskům snižují životnost (což je pár kliknutí v utilitě dodávané k disku, ale navíc zapojil SSD disk na řadič SATA II, přestože hned vedle měl SATA III. No a samozřejmě místo AHCI klasické IDEčko.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).