Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku HTPC: vybrat skříň je umění, ale námaha stojí za to od xsc - Když tady máte zkušenosti s HTPC, zajímalo by...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2013 21:13

    xsc

    Když tady máte zkušenosti s HTPC, zajímalo by mě jaký používáte OS a jak řešíte problémy se zobrazováním.
    Nemám HTPC, ale normální PC (C2D) s WinXP a Win7 připojené k TV. Přehrávám si tak videa, ale je s tím pár problémů.
    Jednak mi přijde, že kvalita deinterlace videokarty (Nvidia9600) je horší než většina TV, takže obraz přímo v TV je vždy lepší než z tuneru v PC (je to vidět hlavně při švenku a běžících titulcích).
    Také je problém, když je výstup nastaven na 50p, ale film je v 24p - cukne to každou vteřinu, takže pro plynulé přehrávání filmů musím měnit refresh rate na výstupu.
    K tomu všemu se občas, dle nálady Windows, objeví tearing nebo chvilkové cukání, Win7 jsou v tom mnohem otravnější než XP.

  • 10. 5. 2013 22:12

    Jiří Macich ml.

    Kdybych to měl vzít od začátku, bylo by to na knížku :-)

    Sám doma používám Windows 7 x64 a pod nimi dle potřeby různě kombinuji Windows Media Center, PowerDVD 12 Ultimate a Kwik Media z Nero 12 Platium. Problémů si nejsem vědom. Žádná horší kvalita obrazu, žádné seknutí.

    To s Windows Vista byla větší „legrace“ :-(

    Pod Windows XP (neměl jsem edici Media Center, XBMC nebylo zdaleka tak daleko ve vývoji) dobře sloužily programy Nero Home a Nero ShowTime, ale ty už v novějších verzí balíku neexistují.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).