Hlavní navigace

Názor k článku ICQ se převléká do barev Atlasu od zenek - Srovnání s mobilem je dobrý nápad, který jste...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2006 15:27

    zenek (neregistrovaný)

    Srovnání s mobilem je dobrý nápad, který jste ale použil naprosto nesprávně.

    Ve skutečnosti je to takhle: ICQ: Když si chcete popovídat s uživatelem T-Mobile, tak si musíte koupit ten Jediný Správný Telefon od T-Mobile a budete z něj moct volat jen lidem, co mají T-Mobile. A po čase se začnou objevovat pirátské telefony, které budou jakž takž fungovat jak pro T-Mobile, tak pro další sítě zároveň a budou bez reklamy.

    Standardní protokol jako XMPP/Jabber: Vyberete si operátora, podle toho, který vám vyhovuje a koupíte si telefon značky, která vám vyhovuje a nebudete mít žádný problém volat uživatelům ostatních sítí s jinými telefony.

    ICQ jako program nemohu posoudit, protože ho nepoužívám. ICQ jako protokol nebudu posuzovat, ale nic hezkého jsem o něm neslyšel. Ale špatné na obém je to, že se pro to musíte rozhodnout na základě toho, co má okolí a ne na základě toho, jak dobré/špatné to je.

    U XMPP/Jabberu si vybíráte podle kvality služeb - na výběr máte Jabbim.cz, Google Talk, Gizmo, LiveJournal Talk, Tipic, WP Spik a mnoho dalších. Komunikace mezi nimi je bezproblémová a legální na všech platformách pro každého.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).