Hlavní navigace

Názor k článku Infoservis - zvyšování návštěvnosti od Jiří Brázda - Jistě, návštěvnost úzce souvisí s obsahem i použitelností...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 11. 2001 12:24

    Jiří Brázda (neregistrovaný)

    Jistě, návštěvnost úzce souvisí s obsahem i použitelností stránek - pokud bude navigace a struktura stránek naprosto matoucí, ani kvalitní obsah pak nic nezmůže. Obsah je ovšem dán a jak bylo řečeno, je v podstatě unikátní. Pro podobný typ obsáhlých analýz a komentářů si nezajdete na iDnes ani Lidovky. Přiznávám ovšem, že cílová skupina není vydefinována tak, jak bychom si asi představovali, ani žádný kvalitativní průzkum na stránkách neproběhl.

    Co se týče současných návštěvníků: na detailní analýzu musíme ještě počkat, protože nemáme dostatek dat, ale zdá se, že již nyní je větší část návštěvníků pravidelných (vrací se přes bookmarky), část přijde přes vyhledávače a zbytek tvoří současná reklamní kampaň na SOS Afghánistán. Velmi výrazně se návštěvnost zvyšuje při umístění článku s odkazem na velký server typu Neviditelný pes, iDnes apod. Proto má určitě velký význam poskytování obsahu a navázání trvalejší spolupráce s velkým partnerem.

    Ještě důležitá informace, veškeré statistiky Infoservisu (bohužel teprve za 3 dny) jsou veřejně přístupné zde.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).