Hlavní navigace

Názor k článku Internet Explorer 7: Žádnou revoluci nečekejme od Michal Kubeček - take bych vas rad pozadal aby jste se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 26. 3. 2005 22:07

    Michal Kubeček (neregistrovaný)
    take bych vas rad pozadal aby jste se pokusil odhlednout od celkem teoretickeho prikladu s teeny tiny obrazkem

    To vůbec není teoretický příklad, to je naprosto běžná praxe. Podobné navigační ikony se vyskytují na webech velmi často. Proto považuji tento příklad za poměrně zásadní.

    kdyz navic renderovaci engine IE toto resi tak, ze uzivatel je schopen dostat celou informaci..

    Vám připadá jako vhodně řešená navigace taková, kde musíte nad tlačítkem podržet myš, abyste se dozvěděl, k čemu vlastně slouží? Mně tedy ne a pokud operujete intranetovými aplikacemi, pak této vaší velkorysosti nerozumím už vůbec. Já bych takovou aplikaci rozhodně používat nechtěl.

    take bych vas rad pozadal, aby jste zkusil poodhlednout od standardni webove prezentace napr. k intranetovym aplikacim a budouciho vyvoje opet se kloniciho k terminalovemu zpusobu prace a zkusil tuto pro vas jiste nove nabytou predstavu aplikovat pri psani zde na lupu.. mozna vam pak dojde, ze integrace weboveho rendereru do OS je vysoce pragmaticky tah

    Této vaší žádosti rovněž nevyhovím. Jedním ze základních principů webu je právě jeho univerzalita, a to zejména multiplatformnost. Právě intranetové a extranetové aplikace se používají zejména kvůli své přenositelnosti a tuto jejich hlavní výhodu snaha o integraci se specialitami toho či onoho operačního systému zabíjí. Pokud chcete psát aplikaci jen pro jeden jediný OS, nemá smysl se ji snažit cpát do webového prohlížeče, protože nativní aplikace bude vždy efektivnější a uživatelsky příjemnější.

    Terminálový způsob práce, věřte nebo ne, mi vůbec není cizí, pracuji tak poměrně často, dalo by se říci, že téměř denně. Používám ho jako textově, tak graficky, ale nějak mi uniká souvislost s vaší představou o nutnosti porušovat webové standardy.

    P.S. Když už jsme u těch žádostí: rád bych vás požádal, abyste přestal psát "aby jste"

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).