Hlavní navigace

Názor k článku Internet Expres: bundle nebundle od noname - a) nevím proč si myslíte, že jsem z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 5. 2004 11:17

    noname (neregistrovaný)
    a) nevím proč si myslíte, že jsem z Contactelu. To že o jejich síti (a o mmnoha dalších) vím nic neznamená, na Contactel tu padla otázka od někoho jiného, tak jsem odpovídal na něj.
    b) nevím kdo se těšil na linku bez paušálu a kdo tvrdil že ji tele2 či contactel nabídne, já to určitě netvrdil. Jestliže je někde linka bez paušálu, tak jen proto, že je paušál započítán do ceny. Což u nás možné není, protože není možný přeprodej paušálu (jak mimochodem Contactel upozornil opět ve svém nedávném manifestu).
    c) deset lidí je imho minimum a počítá i s případnými problémy. Když by platili 600 každý za linku, tak už se na 64 kb/s složí a společné náklady se rozpočítají mezi těch prvních deset. To že se jeden z nich pak odhlásí není až takový problém, ty společné náklady to neovlivní a měsíční paušál stoupne o 67 Kč. Určitě by ale těch 10 lidí neměl být strop a ani jsem to tak nemyslel, ale naopak dno, od kterého se lze odpíchnout, takže musíte mít nějakou šanci získat další. S každými 2 novými pak můžete rychlost linky navyšovat o 64 kb/s (zhruba) Takže třeba 512/512 s overbookingem 1:20 za cenu 600 Kč lze pořídit při cca. 23-25 lidech. Když zachováte stejný "vstupní poplatek", který jste měl na začátku když jste hardware rozpočítával mezi deset lidí, tak získáte i nějaké volné finance na pokrytí případných problémů.
    Samozřejmě v ceně není započítána práce atd., je to prostě sousedská síť. A nepočítám daně a takovéty věci.
    Ad poslední část - kolik máte lidí v baráku? Když už jsme u toho Contactelu, tak se koukněte na http://www.contactel.cz/script/2_servbasic.asp?rid=201
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).