Hlavní navigace

Názor k článku Internet věcí - Internet of Things od operatorsky zaměstnanec - hmmm... no to je krása!! Nádherný zákon -...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2009 8:58

    operatorsky zaměstnanec (neregistrovaný)
    hmmm... no to je krása!! Nádherný zákon - ale jak ho aplikuješ v praxi??

    Každá firma, která data archivuje to dělá tak, že data archivuje na úložiště, která oficálně nemá a neexistují v šifrované podobě.

    Nehledě na to, že ty data ani nemusí být fyzicky uložena v ČR. V dnešní době je moderní a levné mít data centra např. v Rusku, Indii atd.

    Takže jak dokážeš "odpovědným osobám", že data opravdu vymazali a nearchivovali je někam do data centra na druhém konci světa?

    Ano, můžeš si ověřit, že na HDD nejsou - ale jestli byly jenom vymazány nebo ZKOPIROVANY a vymazány - to opravdu nepoznáš...

    Když mě přijímali na pozici, kterou teď vykonávám a na něco takového jsem se zeptal, tak mi nadřízený jenom sdělil:

    "Při Vaší práci se dozvíte tyto, ale mnoho daleko zajímavějších věcí, doporučoval bych Vám však pro Vaše osobní dobro na ně velice rychle zapomenou a zapomenout na to, že vůbec existují - jinak pro to může mít velice neblahé důsledky a nebavím se samozřejmě o maličkostech jako je ztráta místa, to je to poslední..."

    Od té doby se na to nikoho neptám... Moje prateta dělala kdysi na ministerstvu vnitra a měla taky kolegyni, co se zajímala o uchovávání údajů, co měly být už dávno skartovány. Jak to dopadlo?
    Jednoho dne kolegyně nepřišla do práce a policie ji nikdy nenašla... Vzhledem k tomu, že bych nerad dopadl stejně, tak se v tom opravdu moc nerýpu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).