Hlavní navigace

Názor k článku Internet zatím zůstává oázou svobody. Zachvátí jej totalita? od oáza - Což o to, snahy tu jistě budou. A...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 5. 2018 8:47

    oáza (neregistrovaný)

    Což o to, snahy tu jistě budou. A zvlášť snahy totalitních gaunerů za potlesku idi.tů, a obojí se rozlezlo ve státě už teď, i v těch nejvyšších funkcích. Jenže pak je tu "zbytek". A nedovolil bych si tvrdit, že i dnešní mladá generace (a pak další mladá generace) si nechá tak sr.t na hlavu, jak je predikováno. Ono totiž stále voličů pro-totalitního hnoje je mnohem menší procento (a když se odmyslí i ti, co na to teď kašlou, a nechodí), a v co lze snad doufat, že to v čase bude spíše klesat (demografie).

    Bude mít za dvacet let má lednička svou IP adresu? Objedná si sama jídlo, až ji vyjím? Bude mi dům vytápět zařízení na těžbu kryptoměn? A budou jeho noční výkon řídit teplotní čidla v mé posteli, která bude schopna i zavolat záchranku, když přestanu dýchat? Využijí můj volný diskový prostor či výpočetní kapacitu distribuované decentralizované systémy?
    - Kdo se vzdá vlastních rozhodnutí (a úložných prostor) výměnou za trochu pohodlnosti a jednoduchosti, ztratí bezpečnost i svobodu a nezaslouží si ani jedno.
    Pořád to bude nabídka a poptávka. Pokud se budou poptávat zařízení, která nebudou mít povinnost připojení nikam (a "volat domů"), bude taková nabídka. A nemyslím si, že "regulace" může postihnout i něco tak zásadního (pak už by to skutečně byla totalita).
    Jistě, první kroky tu už byly. Ale ono, když dneska chcípnu, protože jsem si odstínil fízlo 112 v autě? I to je jenom moje věc. Stejně tak, když "nebude funkční" čip na občance (protože je to MOJE občanka).
    A co se týče jiných věcí (slevové kartičky v obchodech, platební karty, všudypřítomné kamery, atd.), každý se holt musí zařizovat a bránit jak umí. A třeba se i něco přiučovat. A pak se rozhodovat při volbách. A třeba i chozením na demonstrace.
    Zatím pořád může. Nikdo ani jedno za něj neudělá, taková je prostě doba.
    A nebo naopak, pokud to neudělá, udělá to za něj právě někdo jiný. A pak nejenom my, ale celá planeta půjde... tam, kam slunce nesvítí. A v takovém případě by takový 10km meteorit na kolizní dráze udělal pro tuhle soustavu asi to nejrozumnější.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).