Hlavní navigace

Názor k článku Internet zavádí etická pravidla pro reklamu od yeti - Ach jo. Napsal jsem howgh, a neměl jsem. Já...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 3. 2003 10:55

    yeti (neregistrovaný)
    Ach jo. Napsal jsem howgh, a neměl jsem.

    Já netvrdím, že je MS musí zveřejnit. Byla to podmínka podmíněného tvrzení. Podmínka není splněna, a tak si stěžuji (a ne na MS, jak jste si jistě všiml).

    Proč bych si neměl stěžovat, jsou-li tyto formáty používány při zveřejnění věcí, které mají být skutečně veřejné? Pokud je to třeba v rámci firmy nebo pro nějaký konkrétní okruh lidí, ať je to v čem chce, a klidně navíc svahlisky a zašifrované veřejným klíčem Billa Gatese. Co je mi po tom, že.

    Rozdíl mezi PDF a .doc je poměrně jasný. Chcete číst PDF? Neexistuje zatím program pro vaši platformu? Tady máte popsán formát: http://partners.adobe.com/asn/developer/acrosdk/docs/filefmtspecs/PDFReference.pdf.
    Můžete začít implementovat. Checte číst .doc? Chachacha, no to jste nás fakt pobavil ;-) Existence ne-MS programů čtoucích (se střídavým úspěchem) MS-Office formáty je dána (a) zakoupením licence (pak ty programy obvykle taky nejsou zadarmo) (b) obrovským úsilím skupiny lidí, která se rozhodla, že je bude číst navzdory tomu, že specifikace jsou nedostupné.

    Cena konkrétního programu není klíčová. Klíčové je, že ať už používám kterýkoli, jsem od informací odstaven, a bez programu si ani neškrtnu, a nemůžu si napsat vlastní (ať už jsem jednotlivec, firma, vláda, kdokoli).

    Veřejné informace => veřejný formát. (By mělo platit.)

    Jasněji to už snad napsat nemůžu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).