Hlavní navigace

Názor k článku Internetem obchází strašidlo Webu 2.0 od markonius - Mám jednoduchý ekonomický pohled, jak mi Web 2.0...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 8. 2007 18:37

    markonius (neregistrovaný)
    Mám jednoduchý ekonomický pohled, jak mi Web 2.0 pomůže postavit barák? Jak mi Web 2.0 pomůže koupit si rohlík? Jak mi Web 2.0 pomůže strávit dovolenou?

    Já mám v životě jako spotřebitel priority, mít kde bydlet, mít co jíst, mít čím jezdit a trávit čas s lidmy. Počítače v mých prioritách udělali obrovský pokrok, navrhují baráky, řídí vstřikování do motorů, řídí továrny na rohlíky a rezervují letenky. A teď mi dovolte otázku, kde v mých prioritách má přesně místo Web 2.0? Kde revolučně zařizuje, že místo v pronajmutém bytě budu žít ve vile. Kde Web 2.0 zařizuje, že najedu víc kilometrů autem. Kde Web 2.0 dělá rohlíky lepším. A jak Web 2.0 zlepšil můj život.

    Můžete se rozplývat na aplikací Google Maps Web 2.0 Extreme, ale já mám v autě GPS a bez GoogleMaps se obejdu. Jaký konkrétní přínos má Web 2.0 pro normálního člověka?

    Co se týká podcenění významu počítačů, tak jsou tu dva rozdíly. Za prvé počítače nebyly dostupné každému a ve chvíli kdy se stali, lidé je kupovali jako divý. Zatímco Web 2.0 aplikace jedou od počátku zdarma a ani zadarmo jich mnoho neuspěje. Většina lidí dnes má problém s bydlením, dojížděním do práce, stravou, zdravím, vztahy atd. Kam do toho pasuje Web 2.0? Takzvaná kolektivní inteligence ve výsledku znamenala kolektivní blbost. Atd... Škoda mluvit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).