Hlavní navigace

Názor k článku Internetové "perly" státních institucí od P. B. - Uvedené stránky perličky sice jsou, ale celkem chápu,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2005 8:57

    P. B. (neregistrovaný)
    Uvedené stránky perličky sice jsou, ale celkem chápu, když je dosud dělali řadoví zaměstnanci, kteří mají spousty dalších úkolů, tak vypadají jak vypadají - jsem studentem jedné z vysokých škol a mohu říci, že jak ve škole tak i v oboru, kterému se věnuji je tento způsob tvorby stránek celkem častý.

    Tento způsob má alespoň jednu výhodu - je levný a nedochází k přeplácení firem, za to že spatlají nějaké polofunkční stránky jako je to například u portálu veřejné správy - osobně věřím, že je to i u mnoha dalších stránek - asi to znáte jak to asi dopadne když se něco pořizuje za státní peníze (jo kdyby to tak byly peníze těch úředníků, kteří o nich rozhodují, tak by to bylo určitě jinak).

    Souhlasím s tím, že by takové perličky měly být předělány, ale zároveň se obávám toho, že se za to zbytečně vyhodí spousta peněz (nejsem si jist, že si to v této situaci stát může dovolit).

    Myslím si, že by nebylo špatné kdyby nějací úředníci vymysleli způsob jak zrevitalizovat stránky státních institucí za co nejmenšní náklady (třeba například tak, že by státní správa třeba pod ministerstvem informatiky měla internetové odborníky na tvorbu stránek a ti by se třeba starali o portál veřejné správy, tvořili by stránky pro státní instituce, které nemají své odborníky a v případě nutnosti pomáhali i informatikům institucí, které nějaké odborníky mají a třeba si s něčím neví rady - toto je asi hodně utopistické řešení ale kdyby někdo chtěl tak by asi našel úspornější způsob něž ten dněšní, kdy se vyhazují peníze za nekvalitní produkty, ale to by úředníci museli chtít něco dělat a ne jen smrdět na židlích a vyžírat nás občany, jak to řada z nich dělá).

    Jo jo kdyby to byly stránky nějaké firmy, tak ta by určitě nevyhazovala prachy za takové šílenosti jako náš stát a kdyby to byly stránky nějaké firmy, která má více stránek a pořád je třeba se o ně starat a něco na nich dělat, tak by si na to asi nenajala firmu, ale zaměstanala by si sama někoho kdo to umí.

    Prostě a jednoduše některé stránky státní správy jsou stejně tak prohnilé jako někteří naši úředníci a vypadá to že jich není málo!
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).