Hlavní navigace

Názor k článku Internetové "perly" státních institucí od Richard - Nevím, jak jsi došel k závěru, že dosavadní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 4. 2005 9:20

    Richard (neregistrovaný)
    Nevím, jak jsi došel k závěru, že dosavadní způsob dělání stránek je levný (když to dělají zaměstnanci)? Musíš brát věci v poměru cena výkon. Jestliže zaměstnanec stráví nad vytvořením takovýchto stránek 1 měsíc a má plat např. 16000,- Kč pak celkově i se zdravotním a sociálním, které platí zaměstnavatel a je 35% platu tě ty stránky přijdou na cca 21000,- Kč. No a řekněme si otevřeně, připlatit 10000,- a mít ty stránky profesionální je v porovnání s předváděnými výkony rozdíl několika tříd.

    Další kapitolou je renovace stávajících stránek. Je potřeba si uvědomit, že toto mají být "živé" a "informativní" weby na kterých se pracuje stále (novinky, důležité informace), tudíž nejde jen o jednorázovou akci - revitalizaci, ale o komplexní předělání stávajících stránek například na redakční systém, který umožní zásah do informační struktury webu (zaškolená obsluha) bez nutnosti servisní firmy. Tato forma webu, postavená na redakčním systému, je potom samozřejmě třeba 5x dražší než vyrobení klasických HTML stránek.

    Takže možnosti jsou v zásadě dvě:
    1) Vytvoření statických profesionálních internetových stránek - levná varianta, ale dražší údržba
    2) Vytvoření stránek na redakčním systému - dražší varianta, ale do budoucna levnější údržba

    Ovšem aby tyto varianty fungovali, musí tuto práci odvést skuteční odborníci. :o)

    A konečně tě musím zklamat, ale pro řadu firem je levnější najít si někoho kdo jim bude web outsourcovat (outsourcing) než zaměstnávat nějakého "odborníka".
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).