Hlavní navigace

Názor k článku Invexový Indoš od Artur Linhart - Myslim, ze to autor uz ve clanku nakousl...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2002 13:05

    Artur Linhart (neregistrovaný)
    Myslim, ze to autor uz ve clanku nakousl - ta heriocnost bude take pekne mastne honorovana. Musime si vsak uvedomit jeste jednu vec - s nastupem "novych kostat" na ministerstva se samozrejme vynorila otazka, proc ma byt jedna firma bohata najednou, tak rychle, za tak malo muziky a z penez nas vsech. Vsichni vime, ze tento projekt je vecne i realizacne zcela nesmyslny a vedi to podle meho nazoru i novi ministri.

    Proto generalni dodavatel vsadil na osvedcenou taktiku - zvysit prah bolesti pro zruseni nebo celkovou revizi zakladniho pristupu k tomute nesmyslnemu mrhani statnimi prostredky rychlejsim (pokud mozno okamzitym) proinvestovanim co nejvice penez, aby uz nezbyvalo nez nad tim jen mavnout rukou a neslo to jen tak zarazit nebo nejakym vyznamnym zpusobem pozmenit...

    Tak je myslim v prvni rade nutno nazirat na tento heroicky vykon. Je jasne, ze GD za to vinit nelze, chova se zcela logicky, ale urcite by meli byt az po zcernani zavreni ti urednici (mozna i politici), kteri neco tak neuveritelneho odsouhlasili - tezko mluvit o korupci bez dukazu, ale myslim, ze tenhle projekt ma snad absolutne vsechny znaky korupcne ziskanych zakazek, ktere si lze predstavit (mozna s tou jedinou vyjimkou, ze AutoCont se nejevi na rozdil od firem typu Falcon jako vylozene mafianska nebo spionska)... Jak je mozne, ze uz se toho vseho davno nechytl nejaky statni zastupce? NKU tady moc nezmuze, maximalne zkonstatuje poruseni uzavrenych smluv, ale kdo a proc je tak uzavrel (resp. zpusobil jejich uzavreni) a jakym zpusobem z toho profitoval - to by jiste bylo velmi zajimave i z hlediska trestne pravni odpovednosti.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).