Hlavní navigace

Názor k článku IOL vám dá doménu, nebude však vaše! od Jakub Ditrich - V breznu 2000 zacala sluzba servery.cz nabizet 100%...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 7. 2001 16:55

    Jakub Ditrich (neregistrovaný)
    V breznu 2000 zacala sluzba servery.cz nabizet 100% dotaci domeny (.CZ, .COM, .NET, nebo .ORG) pri objednavce virtualniho serveru na min. fakturacni obdobi 1 roku.
    Provozovatel sluzby se tak vzdal okamzite 1.600.- Kc ze poplatku od klineta v jeho prospech, ale na druhou stranu ma poplatek za server na cely rok, nikoli na dotehdy standardni mesic, nebo 3 mesice.

    Behem nekolika tydnu zavedli tuto nabidku i ostatni soutezitele na trhu a dnes uz je "server bez domeny" v podstate neprodejna komodita.

    Domena je v tomto pripade zasadne registrovana na objednatele, coz se deje bezprostredne po uhrazeni poplatku za hostovani serveru (stejne funguje i nedavno publikovana sluzba Sweb Profi na Seznamu).

    To same dela IOL s jednim ZASADNIM rozdilem popsanym v clanku - domenu poskytovatel klientovi de facto pujcuje a v pripade ukonceni vyuzivani sluzeb mu ji tento proda dle standardniho ceniku (coz je tusim 1800.- Kc - viz.http://www.iol.cz/BUSINESS/sluzby/bsluzba.php3?IDP=0&SL=V&ID=25).

    To jednoduse neni korektni postup a souhlasim s zde s nazory p. Chvalobskeho a p. Antose. Pokud klient zacne domenu skutecne pouzivat, tak si ji bud koupi od Telecomu, ale kazdopadne IOL dostane domenovy poplatek zpet v predplacenem pausalu za placene pripojeni. IOL nic neriskuje a uz vubec nedava nic zadarmo!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).