Hlavní navigace

Názor k článku iPad nemá multitasking… No a co? od anonym - Fakt nevím, proč bych si měl kupovat nějaký...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 2. 2010 10:18

    bez přezdívky
    Fakt nevím, proč bych si měl kupovat nějaký komicky přerostlý touchscreen telefon, když mi v Ubuntu 9.10 na Asusu Eee konečně chodí podpora pro nativní OpenGL akceleraci a touchpad sám o sobě má multitouch featury (rolování dvěma prsty), apod.

    Vlastně jsem do toho šel jen proto, že jsem sháněl levný a lehký notebook - ale pak se ukázalo, že je to notebook, která byl od začátku navržen tak, aby na něm Linux chodil možná i lépe, než Windows. 1/2 HD na externím monitoru (např. LCD televizi) v kombinaci s OpenGL akcelerací nabízí opravdu luxusní využití např. pro možnost volby sledování filmů na vestavěném 16:9 monitoru nebo ve větším rozlišení. Je to fakt celkem rozumný kompromis pro 90% typického využití počítačů...

    Apple prostě není schopné vyprodukovat dostatečně lehký netbook, jak se zdá - tak si vymýšlí nesmysly, které si určití lidé koupí, protože to je prostě značkový Apple. Touchscreen tablety velikosti iPadu jsem měl možnost si osahat už před cca 10ti lety - a už tehdy bylo jasné, že jde o slepou uličku (Windows CE bez multitaskingu, apod.). A přijít s něčím podobným ještě po 10ti letech od tehdejšího krachu této koncepce mě přijde fakt mimo.

    Dnes jsou tady netbooky, na které si instaluje Linux bezprecedentní počet jejich uživatelů - je tam asi největší penetrace Linuxu po serverech (proč asi ? inu protože Linuxáci jsou praktičtí lidé, a s koupí nového notebooku často čekali na to, až se objeví zařízení, které bude mít skutečně zajímavý poměr cena výkon).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).