Hlavní navigace

Názor k článku IPTV operátoři hlásí zvýšený zájem zákazníků, jejich přesný počet ale prozradí jen někteří od anonym - Zakopávání optiky si Pamětníku představuješ jak Hurvínek válku,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 1. 2019 15:34

    bez přezdívky

    Zakopávání optiky si Pamětníku představuješ jak Hurvínek válku, ale ve skutečnosti trvá víc než rok, než oběháš a vyřídíš všechna povolení, pokud je vůbec vyřídíš a nestane se, že to někdo smete ze stolu a musíš to pak řešit přes další nadřízené úřady.

    Dalším problémem je, že firma, která např. pokládá plyn, se o nějakou tvoji optiku vůbec nezajímá neboli pokud ti čistě náhodou povolí (a nechá si patřičně zaplatit) přípolož, pak ty s optikou musíš jít v jejich stopách. Což sice vypadá navenek schůdně, ale v praxi se nezřídka ukáže, že trasa plynu pro účely optiky nevyhovuje a musíš to na svoje další náklady řešit jinak.

    Obec není od toho, aby suplovala komerční subjekty, protože to vždycky dopadne špatně. Navíc se jedná o podporu z veřejných peněz, což také lze úspěšně napadnout a obzvlášť v době, kdy je pokrytí internetem prakticky všude.

    Elektriku do obcí nezaváděl nějaký starosta, ale rozvodné závody. Totéž plyn. Kromě toho tvoje srovnání je jako vždy úplně mimo mísu, protože tyto sítě nelze vytvořit nijak konkurenčně, zatímco internet v pohodě ano a v žádné obci nemusí starosta zařizovat optiku pro internet, když je tam minimálně signál mobilních operátorů s 3G/LTE nebo pevná Cetin (a to je takřka v každé obci).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).