Hlavní navigace

Názor k článku IPv6 Mýty a skutečnost, díl IV. - Podpora autokonfigurace od majkls - Vážení, je třeba připustit, že ten problém nedostatku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 3. 2011 15:59

    majkls (neregistrovaný)

    Vážení, je třeba připustit, že ten problém nedostatku IP tu je. Jistě, že není všecko ideální, ale kdo může čekat, že bude něco ideální, když je to tu 16 let a jak už to padlo, těch 16 let se to sice vyvíjí, ale moc nepoužívá. Jinak měl sem možnost si s IPv6 hrát někde od roku 2005 tuším (?) a není to zase takový satan, jak se to tady líčí. Pokud si však někdo myslí, že tomu uteče, když tu bude klejt, tak se plete, protože to je prostě rozjetej vlak. Investovaného úsilí není málo a nikdo z výrobců hw nebude investovat do rádobyřešení. Hlavně proto, že do ipv6 už všichni hlavní výrobci routerů narvali docela dost peněz a nebudou se jich chtít tak lehko vzdát :) Rádobyřešení jménem nat už tu je dlouho, ale při stávajícím tempu zvyšování rychlostí přípojek je to cesta do pekel. Jakou má asi propustnost natující router a nenatující router, hm? :)

    A za tohle by vás ekologové měli hnát! :D pač je prokazatelné, že na nat je třeba víc výpočetního výkonu, musí se víc topit a tím pádem se pouští více skleníkových plynů. Jestli chce někdo oponovat, že nákupem nového routeru budete zatěžovat životní prostředí víc, tak je potřeba říct, že ten router budete časem kupovat stejně nový, protože MTBF.

    Samozřejmě, autokonfigurace má svoje mouchy. Zejména pokud se objeví win vista/win 7 se zapnutým sdílením. To se pak začnou dít věci. Hlavně je (nebo alespoň byl) to teda problém woken, protože si neuměj říct o fragmentaci paketů. Ale dá se to řešit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).