Hlavní navigace

Názor k článku IT sdružení: nejde jen o 14 miliard, rychlé sítě potřebují vhodné podmínky od Martin P. - Jenže trh(systém) se nechová podle čistě podle jednoduchých...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 10. 2015 12:15

    Martin P.

    Jenže trh(systém) se nechová podle čistě podle jednoduchých aritmetických funkcí. Trh je systém s nějakou implementací AI a nad tou stále 100%ně nevládneme.

    Hlavně do procesů, které jsou do toho systému zapojeny, vstupuje náhoda. A vstupy se v čase rychle mění. To znamená, že konstant máte minimum a proměných skoro ∞

    Jak chcete vyjádřit vzorcem takovou věc jako …motivace zákazníka na vesnici.... pro kabelový broadband… ? Myslíte že je to tak jednoduché že motivace = cena = C = y ≤ 500,- Kč s DPH ? Motivací je ta "potřeba" a to je termín z psychologie. Vyjádřit jí číselně podle mne nejde.

    Osobně bych si pokládal otázku :
    -kolik má ta vesnice obyvatel O=100% obyvatel
    -kolik obyvatel z té vesnice je uživatelů internetu U=x% z O
    -kolik procent prezentujete například Vy na té vesnici procent uživatelů internetu. PM= x% z U

    atd...

    Jako podnikatel si můžete udělat rozvahu Jestli se pohybujete je v množině nedostatečné, nebo dostatečné, pro podnikání. A jak moc se blíží rizikovému pásmu. Tedy pokud by o podnikání, jestli budete v plusu nebo mínusu měl rozhodovat jeden barák( jedna platba) tak to samozřejmě je rizikové a nebylo by rozumné v daném segmentu v dané lokalitě nepodnikat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).