Hlavní navigace

Názor k článku IT v českých firmách: je problém mezi klávesnicí a židlí? od pravda - Právě proto co píšete se považuji za již...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 10. 2016 10:16

    pravda (neregistrovaný)

    Právě proto co píšete se považuji za již v IT nezaměstnatelného. A to jak v konečné podpoře uživatelů, tak ve vedoucí roli. A pokud by mne chtěl někdo zaměstnat, tak jedině s vědomím, že budu po všech vyžadovat plnění nastavených pravidel:
    1. četl/a jste návod? Ne >> Přečtěte si ho. Ano >> čemu v něm nerozumíte a kde jste se zarazil/a
    2. nejde vám něco v excelu? >> a funguje vám internet?
    3. Antivir vám vypsal hlášku na obrazovku? >> Co v ní je a jak jste se dle ní zařídil? Že nerozumíte co tam je protože to je anglicky? >> tak si to nejprve přeložte a pokud i nadále budete tvrdit, že tomu nerozumíte, tak vaše tvrzení přeposílám na HR aby mi ověřili zda jste při přijímacím pohovoru lhal/a
    4. dožadujete se okamžitého řešení? Tak aspoň pozdravte, použijte slovo prosím a závěrem poděkujte. Ne tři vykřičníky ničemu nepomůžou.
    5. požadujete přístup do nějaké složky? Nemáte schválení? >> Ne nebudu vám vyplňovat formulář žádosti.

    žjova teď když nad těma situacema, přemýšlím ta jsem opravdu rád, že jsem se z těch procesů odstranil.

    V článku je zmíněn pán z ČSOB, tam pokud se nepletu, stále dělá IT outsourcing včetně helpdesku HP. Tohle je další zajímavý prvek, který se do toho řetězce včleňuje. Vztah Zákazník>>Doda­vatel. Tedy IT je neustále pod tlakem SLA, zákaznického přístupu a snahy nerozesrat vztah se Zákazníkem. Naopak zákazník si je toho vědom a IT to dávají sežrat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).