Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Ivo Lukačovič: s Googlem budeme bojovat od anonym - Myslim si ze ma Ivo Lukacevic s Google...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 3. 2007 11:02

    anonymní
    Myslim si ze ma Ivo Lukacevic s Google pravdu. Navic nezminil jednu podstatnou vec - google neni portal, tj. lide ho (vcetne me) pouzivaji mozna na fulltext a tam max. podil seznamu bude v dlouhodobem casovem horizontu mozna klesat. Seznam a jeho homepage nabizi ale komplexni sluzby, proto ji budou pouzivat vsichni nadale. Navic seznamu se suverene nejlepe dari v CR vyvoj novych sluzeb, coz si muze dovolit protoze ma velke zisky. Vsechny nove sluzby jsou velmi kvalitni a srovnatelne se svetovou konkurenci.
    Pokud to sectu - dokud se Ivo nerozhodne portal prodat (coz pochybuji) a bude pokracovat v tom co dela a jak to dela, nema nikdo sanci ten pomer tady zmenit. A to rikam i s tim ze vim ze jsem prichazi microsoft a chysta se sem yahoo. Google uspeje, ale pouze v tom co dela - tj. fulltext+adwords . Centrum i Atlas se uzivi pouze pokud si uvedomi svoji malost a soustredi se na to na co maji - nebudou ze sebe delat to co nejsou. Casem k nim pribude treti hrac a to je server Libimseti.cz coz je momentalne hlavni portal pro mlade lidi (skarohlidi necht se podivaji na obrovsky rust tohoto serveru a fakt ze jeste zdaleka nevycerpal rustovy potencial a uz se temto dvema serverum blizi na dostrel).
    Ostatni katastroficke vize pro seznam jsou jen zbozna prani odpurcu seznamu a lidi kteri teto firme nepreji. S tim se ale musi potykat kazdy monopolni hrac na trhu.

    Selskym rozumem a jednoduchou logikou to nemuze jinak dopadnout.
  • 9. 3. 2007 16:58

    Kybernet (neregistrovaný)
    Pekna teorie, ale ma jednu vadu - i sam IL ve sve strategii (odkazovane v rozhovoru) rika, ze portal je mrtvy, a ze Seznam chce jit cestou oddelenych sluzeb. Tj. stejne jako to dela Google.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).