Hlavní navigace

Názor k článku Já už chci z Internetu něco zpátky, ne jen do něj sázet! od Robert Pospisil - Pokud se bavime o predplatnem z pohledu uzivatele,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 3. 2001 12:46

    Robert Pospisil (neregistrovaný)
    Pokud se bavime o predplatnem z pohledu uzivatele, pak predplatne kryte reklamou se samozrejme rovna sluzbe zdarma (z pohledu distributora to je porad predplatne) - to uz zde ale bylo vysvetleno.

    Chci zde ale pokracovat v uvaze, zda prevazi okamzite placeni sluzby nebo predplatne. Zakladni predpoklad je, ze uzivatel minimalizuje naklady. Pokud se mu nabizi sluzba jak za fixni predplatne tak za okamzite platby, pak si vybere tu moznost, pri ktere ve vysledku zaplati mene. Pokud bude pouzivat sluzbu obcasne a nahodne, uprednostni okamzite platby, pokud bude stalym klientem, vyplati se mu predplatne. Pokud by bylo hodne mist, kde by fungovalo predplatne, pak aby uzivatel vyuzival toto predplatne efektivne, musel by pravidelne na kazdem tomto miste sluzbu odebirat.
    Zalezi tedy na tom, zda vetsina uzivatelu bude pouzivat vetsinu sluzeb pravidelne ci nepravidelne. Pokud pravidelne, pak predplatne prevazi. K teto situaci vsak podle meho osobniho nazoru nejspis nedojde - Internet je
    velmi rozmanity a bude na nem tolik zajimavych mist, ze uzivatel, ktery by vyuzival pouze predplacene sluzby, by
    se ochuzoval. Jinymi slovy, myslim si, ze u vetsiny uzivatelu prevazi vyuzivani vetsiny placenych sluzeb okamzitymi platbami. A sice pres ruzne IPP.

    Ad nove sluzby - souhlasim s panem Zajickem, ze Internet jako nove medium umozni vznik vselijakych rozlicnych novych sluzeb, a to hlavne diky spojeni jeho vlastnosti a novych moznosti placeni na nem. Pripojim k tomu moji oblibenou tezi o vzniku derivatu kamennych sluzeb a vzniku dalsich derivatu techto derivatu ;)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).